понеділок, 11 травня 2015 р.

День Перемоги

Ніхто не забутий.на полі ніхто не згорів:Солдатські портретина вишитих крилах пливуть...І доки є пам'ять матерів,доти й сини,що спіткнулись об кулі, ЖИВІ!Борис ОЛІЙНИКЦього року українці очікували радісно зустріти сімдесяту мирну весну, але в нашій державі знову ведуться бої. Знову гинуть сини, плачуть матері. Сиротами залишаються діти. По-особливому сприймається нині День Перемоги.


Людно було сьогодні біля обеліску загиблим односельчанам у селі Хорлупи.



Мітинг відкрив голова сільської ради Протасюк Олександр Миколойович.



 Від імені дітей війни виступила голова ветеранської ради Збагерська Софія Павлівна.

 


Отець Володимир та церковний хор провели молебінь за убитих у роки війни 1941 45рр., а також за тих, хто віддав своє життя в зоні АТО.



Односельчани кладуть квіти до підніжжя пам'ятника.



Свято продовжилось в актовій залі місцевої школи. На грудях у всіх горіли червоні маківки. Про історію маку, як символу, розповів директор школи Протасюк Віталій Григорович. 


Присутні переглянули концерт, який підготувала вчитель музики Новіцька Валентина Миколаївна, технічне оформлення свята - Погонюк Андрій Олександрович.

Звучали пісні 


  Танцювальна композиція "Україна єдина"




В дні травневі, мріями багаті, Коли щастя хлюпає з пісень, Ми щороку зустрічаєм свято - Перемоги радісної день. 


Вокальна група чоловіків  виконує пісню " Слава Україні"




 Присутні мали можливість переглянути тематичну виставку, яку підготувала бібліотекар Грудік Ірина.


Дорогі українці. Всіх вітаю зі святом. Шановні ветерани, дякую вам за ваш подвиг, міцного вам здоров'я , довголіття, добра і радості.А всім нам оптимізму, непохитної віри, що скоро над нами буде мирне небо.Слава Україні!