вівторок, 23 лютого 2016 р.

Міжнародний день рідної мови

Мово рідна,
Слово рідне,
Хто вас забуває,
Той у грудях не серденько,
Тільки камінь має.


21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.


Сьогодні у Хорлупівській ЗОШ І-ІІ ст. була проведена вчителем української мови та літератури Пахолюк З. М. тематична лінійка «Дзвенить струмочком рідна мова»



Історія свята, на жаль, має дуже трагічний початок. 21 лютого 1952 року у Бангладеші влада жорстоко придушила демонстрацію протесту проти урядової заборони на використання в країні бенгальської мови. Відтоді цей день у Бангладеші став днем полеглих за рідну мову.


Минуло багато років. Аж у жовтні 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний День рідної мови, починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначають і в Україні.


Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка.



Учні читали вірші, співали пісні, переглянули відео-кліп, який підготувала бібліотекар Грудік І.В., а також в кабінеті української мови та в бібліотеці учні мали можливість ознайомитися з виставкою «Слово наше рідне – слово українське!»


Немає коментарів:

Дописати коментар