середу, 14 лютого 2018 р.

Урок мужності до дня вшанування Героїв Небесної Сотні:" А Сотню вже зустріли небеса..."

   20 лютого по всій Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні - на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013-лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. В ці дні пригадуються хвилюючі події чотирирічної давності на Майдані Незалежності нашої столиці, які сколихнули свідомість українського народу.
   Сотні людей відстоювали право на краще життя на Майдані Гідності. Чи могла передбачити Україна, що на 23 році Незалежності знову насипатиме могили над своїми полеглими синами, вкриватиме їх державними прапорами, а під українським небом тужно звучатиме Реквієм.
   Три місяці стояв український Майдан - під осінніми дощами і мокрими снігами, під дзвонами храмів на Різдво Христове, морозами на благословенне Водохреще. За три місяці Україна прожила цілу історичну епоху. За цей час ми теж дуже змінилися, ми відчули себе справжніми українцями, гідними пам’яті наших славних предків.
   В ці дні ми згадуємо Героїв Небесної Сотні, події Революції Гідності, які вже стали історією.
   13.02.2018 року в приміщенні школи с. Хорлупи бібліотекар та школа провели Урок Мужності до дня вшанування Героїв Небесної Сотні:" А Сотню вже зустріли небеса..."
   Ведучі Басюк Олександра та Бірюкова Лариса нагадали присутнім про страшні наслідки подій, які відбулися на Майдані 18-20 лютого 2014 року.
   Учні Тарасюк Б., Терещук Д., Басюк К., Демчук А. та Бортнік А. прочитали вірші про Небесну Сотню.

   Вчитель фізики та інформатики Кіричок Андрій Олександрович показав відео на екрані "Штурм Майдану", "Прощання з Героями Небесної Сотні". А також прозвучали пісні "Гей, пливе кача", "Воїни світла", "Небесну Сотню, Господи прийми", "Мамо не плач" та "Небесна Сотня".





   Загиблих вшанували хвилиною мовчання. Запалену свічку Пам’яті передавали з рук в руки під гімн Майдану.
 
 У залі стояла тиша. У всіх присутніх були сльози на очах та біль у душі!
   Бібліотекар Клінова Світлана провела бібліографічний огляд біля книжкової полички:"Слава небесній Сотні".

   Темні часи пройдуть, знову будуть сміятися діти, буде жити Україна. Герої не вмирають, допоки залишаються в наших серцях, душах, в нашій пам’яті, тому ми не маємо права забути! Вічна пам’ять героям... Нехай пам’ятають про наших героїв,що за волю поклали безцінне життя, що творили історію, наше минуле, у яке вже нема вороття.

Немає коментарів:

Дописати коментар