середу, 23 січня 2019 р.

Історична година :"Соборна мати Україна-одна на всіх,як оберіг".(До дня Соборності України).

22 січня Україна святкує День Соборності- сто років тому, у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).
Соборність землі України- духовне єднання всіх територій , які історично належали нашому народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканість її кордонів.
Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ,як вільну,суверенну, демократичну, правову і соціальну.
Тому 22.01.2019 року в приміщенні школи бібліотекар вчитель історії  та школа підготували та провели історичну годину :" Соборна мати Україна-одна на всіх , як оберіг".(До Дня Соборності України).
З вступним словом виступили вчитель історії Ірина Олександрівна  та учні Грудік Яна-Марія,Терещук Владислав, Протасюк Владислава та Лихач Іванна.


Ведуча Демчук Адріана розповіла присутнім про день Соборності та сторіччя Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки  закріплений в Універсалі Директорії УНР , унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши : "Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка."
Учні Басюк Олександра, Кухарчук Богдана, Лихач Ярослава,Журавльова Діана та Корнійчук Ірина тримаючи в руках свічки декламували вірші про Україну.

Усі присутні в залі переглянули відеофільм 1919 року та прослухали пісні про Україну.


Бібліотекар Клінова Світлана провела бібліогафічний огляд літератури біля тематичної полички :"Соборна Україна-моя гордість і слава".


Ми молоде покоління незалежної України віримо, що територіальнацілісність нашої держави, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців,навіки залишатиметься непорушною.
Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети- побудови економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки.
Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам'ятаючи про незліченні жертви покладені на вівтар незалежності,соборності, державності.



Немає коментарів:

Дописати коментар