пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

 

  • Головна
  • Погляд та Огляд
  • Книжкові новинки жовтня від українських видавництв

    Книг не буває багато, правда? А хороших книг – тим паче. Ми не змогли пройти осторонь, і вже підготували книжкові новинки цієї осені. Тут перші з них, а далі буде…ще більше. Причина зрозуміла. Читайте перше речення.

    Саллі Руні «Нормальні люди»

    Зміст статті [Показати]

    Видавництво Старого Лева

    ВСЛ книжкові новинки
    фото – ВСЛ

    А ви знали, що новий рейтинговий серіал «Нормальні люди» знятий за мотивами однойменного роману? Коли екранізація вийшла гарна, то книга має бути просто космос.

    В центрі сюжету – випускники Маріанна та Коннел. Він – популярний красунчик, з яким всі мріють дружити. Вона – дивакувата аутсайдерка, що потерпає від насмішок однолітків. Попри всі розбіжності між ними виникає якийсь незрозумілий зв’язок, який змушує постійно триматися близько одне біля одного. Навіть через роки, коли вони починають відчайдушно шукати себе та страждати від наслідків несподіваного дорослішання, ця магічна нитка не розривається, а лише міцнішає. Але ж яке призначення вони мусять виконати в житті одне одного? І ким можуть стати разом?

    Відвертий та проникливий роман, від якого не раз перехоплюватиме подих.

    Ілларіон Павлюк «Я бачу, вас цікавить пітьма»

    Видавництво Старого Лева

    Іноді пітьма всередині нас перемагає. Іноді байдужість цементує душі й паралізує мозок. Часом живеш життям, якого не побажаєш навіть ворогу. Та чи існує вихід з цього пекельного замкненого кола?

    Головний герой роману – кримінальний психолог Андрій, якого відправляють консультувати розслідування у прокляте село Буськів сад. В поселенні вже довгий час є серійний вбивця Звір, до страшних діянь якого краяни майже звикли. Але цього разу таємниче зникає маленька дівчинка. 

    В цій книзі містика майстерно переплітається з сучасними людськими реаліями.

    А хитромудрі повороти сюжету, соковиті описи та довершені персонажі роблять роман справді потужним. Стівен Кінг нервово курить в куточку.

    книжкові новинки жовтня
    фото – ВСЛ

    Двотомник Олега Сенцова «Хроніка одного голодування» та «4 з половиною кроки»

    Видавництво Старого Лева

    За історією кремлівського політв’язня Олега Сенцова слідкував, мабуть, кожен українець. Режисера було незаконно ув’язнено Росією в травні 2014-го року. Проте у 2019-му його вдалось звільнити  в рамках обміну військовополоненими.

    книги Олега Сенцова
    фото – ВСЛ

    Як це воно – після насиченого мистецького життя раптом опинитися в страшній ґратованій кімнатці? Про свій непростий досвід Олег розповість у новій книзі-двотомнику, яку вже традиційно публікує Видавництво Старого Лева. 

    Перший том – це тюремний щоденник, який Сенцов вів протягом свого 145-ти денного голодування. На його сторінках він ділиться з читачем роздумами про життя і смерть, розповідає про свій фізичний та моральний стан під перманентним тиском ворога. А ще розчулює історіями про свої бажання та мрії, які допомагали йому вставати з ліжка і боротись кожного дня. Текст подано оригінальний, без будь-яких правок та доповнень. 

    Другий том – це збірка малої прози Олега, в якій він правдиво висвітлює життя арештантів у російській в’язниці. Звідси ми дізнаємось про жахливі умови утримання, абсурдні порядки та правила, які мусили виконувати в’язні, аби лише вижити. 

    Цікаво, що книга – двомовна. В ній буде зустрічатися як оригінал російською, так і український переклад Сергія Осоки. 

    Ірена Карпа «Як виходити заміж стільки разів, скільки захочете»

    #книголав

    Якщо ви втомились від невдач на любовному фронті, або ж просто бажаєте дізнатись, що насправді відбувається в чоловічих головах, то новинка від Ірени Карпи саме для вас. Книга справжній посібник про стосунки з протилежною статтю, в якому авторка ділиться досвідом своїх чисельних романтичних пригод та 3-х шлюбів. І робить вона це у своїй звичній жартівливій манері. 

    На щастя, у книзі немає нудних заїжджених порад, якими так і кишать жіночі журнали. Лише відверті, правдиві історії самої Карпи та її друзів, а також несподівані висновки, до яких вдалось дійти через роки різноманітних відносин.

    Де знайомитись з хлопцями? Чому чоловіки так довго не наважуються одружитись? Та чому червона помада – найкраща помічниця в любовних справах? Все це авторка повідає нам, немов та мудра старша сестра.

    Ірена Карпа новинки
    фото – #книголав

    Роб Кемп «Хороші хлопці. 50 героїв, що змінили світ добротою»

    #книголав

    фото – #книголав

    Коли ми хочемо охарактеризувати чоловічу стать, на думку відразу приходить слово «сила». Та чи не стереотипно мислимо? Книга Роба Кемпа «Хороші хлопці» присвячена 50-ти чоловікам, які увійшли в історію не завдяки своїй силі чи успішності, а саме вмінням віддавати та робити добро. 

    У цьому оригінальному списку опинилися Нельсон Мандела, Барак Обама, Бенедикт Камбербетч, Джеймі Олівер, Ілон Маск, Конфуцій та багато інших. В українському перекладі книгу доповнено ще й життєписами наших земляків, таких як Микола Пирогов, Сергій Жадан та В’ячеслав Чорновіл. Оце файна компанія зібралась, еге ж?

    На сторінках книги ви знайдете короткі біографії цих прославлених добряків, а ще їхні яскраві портрети від ілюстратора Пола Блоу.

    Наомі Альдерман «Сила»

    #книголав

    А тепер дізнаємося про потаємну зброю жінок, щоправда, трішки в фантастичному контексті. І спробуємо зрозуміти, як виглядає світ, де жінки – сильна стать? 

    «Сила» – твір-антиутопія від британської письменниці Наомі Альдерман. Його вважають своєрідною відповіддю на роман «Оповідь служниці» Маргарет Етвуд, з якою сама авторка давно товаришує. 

    В молодих дівчат невідомо звідки з’являється небезпечна надприродна сила. Тепер завдяки електричному заряду, який ховається на кінчиках пальців, ці жінки можуть нападати, катувати та вбивати всіх, кого заманеться. Очевидно, майбутнє патріархального устрою опинилось під страшною загрозою. 

    Історія в книзі показана очима кількох героїв, які різним чином зіткнулися з цією неймовірною силою. Це журналіст-початківець з Нігерії, сирота з американської провінції, амбітна політикиня та донька боса лондонської банди. 

    фото – #книголав

    Роман входить у список 10-ти кращих книг 2017-го року за версією New York Times, а також є однією з найулюбленіших книг Барака Обами.

    Нік Бостром «Суперінтелект»

    Наш Формат

    книги жовтня
    фото – Наш Формат

    В дитинстві ми дивились фільми про майбутнє і з подивом роззявляли роти. А нині живемо в цьому чудернацькому майбутньому і маємо його за буденність. Та вже скоро на світ чекає нова епоха – прихід штучного інтелекту. Чи стане він для людства потужною допомогою, а чи вб’є його, як беззахисну лабораторну мишу, ніхто достеменно не знає.

    Шведський дослідник та професор Оксфорду Нік Бостром переконує – все залежить тільки від нас. У своїй книзі «Суперінтелект» він розповість, як люди мають підготуватись до ери ШІ, аби уникнути можливих загроз та повернути це собі на користь.

    А щоб ви не сумнівались в авторитетності автора, скажемо лише, що до його думки прислухається навіть сенсей сучасних технологій Ілон Маск.  Тому якщо хочете сміливо крокувати у завтрашній день, це видання – абсолютний must-read. 

    Альфред Слоун «Моя історія в General Motors»

    Наш Формат

    Все ще не знайшли ідеальної книги про бізнес, яка б справді мотивувала? Тоді сам Білл Гейтс рекомендує вам автобіографію Альфреда Слоуна – колишнього директора корпорації «General Motors». 

    Повірте, цей чолов’яга  – справжнісінький геній. Він зумів порятувати всю автомобільну галузь США у часи глибокої післявоєнної депресії, а також увів у менеджмент принцип децентралізації підприємства, яким благополучно користуються й нині. 

    На сторінках цієї книги Слоун ділиться безцінним досвідом взірцевого керівника, (а займався він цим, до речі, 68 років) та розповідає як зробити компанію справжнім лідером на ринку, (переплюнувши навіть Генрі Форда). 

    Тож, коли мрієте побудувати власну імперію – туточки вам десятки підказок. Не дякуйте. 

    книжкові новинки Наш Формат
    фото – Наш Формат

    Бен Горовіц «Ви те, що ви робите. Як створити корпоративну культуру»

    Наш Формат

    книги від видавництв
    фото – Наш Формат

    Проте, якщо вам вже надокучили історії успіхів «суперлюдей», і здається, що до їхнього рівня, як до Києва рачки, запропонуємо дещо нетривіальне. Книга Бена Горовіца «Ви те, що ви робите» якраз про організацію своєї діяльності без шаблонних методів. 

    Рабовласник, який скоординував повстання рабів? Ну і справи! Невдаха, що побудував найбільшу у світі імперію? Не може бути. Злочинець, який з жорстокого ватажка перетворився на філантропа? Це щось новеньке. 

    Автор вразить вас оригінальними ідеями та незвичними підходами. Покаже, що спільне у світоглядах Чингісхана та ексдиректора МакДональдза, а ще цитуватиме в епіграфах хіп-хоперів, немов давньогрецьких філософів. 

    «Ви те, що Ви робите» – заявляє Горовіц. І завдяки книзі, шлях до усвідомлення цієї істини видасться вам вельми захопливим.

    Впевнені, що ці книжкові новинки візьмуть вас у читацький полон на всю осінь. Не дякуйте.

    Головне зображення – unsplush


    Немає коментарів:

    Дописати коментар