четвер, 26 листопада 2020 р.

  Знову у листопадові дні стукає у наші серця трагічна дата – вшанування пам’яті жертв голодоморів, яких на теренах нашої країни довелося пережити аж тричі. Та наймасштабнішим і найжахливішим був голодомор 1932-1933 років, який забрав не один десяток мільйонів людей. В цей період перестали битися серця понад чверті усіх українців, жодну родину не минуло страшне лихо – втрата рідних від голодної смерті. Навесні 1933 року в Українській Радянській Соціалістичній республіці від голоду щохвилини вмирало 17 людей, 25 тисяч – щодня.  В нашому  районі від голоду загинуло більше 10 тисяч людей. Схилимо голови перед їх світлою пам’яттю.

   Тож спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні.

     Хай священна пам’ять про невинно убієнних живе у наших серцях.

    Нехай ця пам’ять додає народу сили, мудрості і любові до своєї рідної землі, що спроможна прогодувати нас усіх і дати наснагу на розбудову сильної і могутньої держави – Україна!

Тому у Хорлупівській бібліотеці-філії відкрито тематичну поличку :"Голодомор-трагедія українського народу".

Бібліотекар Клінова Світлана Володимирівна провела бібліографічний огляд біля тематичної полички для користувачів бібліотеки.















Немає коментарів:

Дописати коментар