четвер, 2 березня 2017 р.

У нашій пам'яті вони назавжди залишились!

20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної сотні на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. В ці дні ми згадуємо Героїв Небесної Сотні, події Революції Гідності, які вже стали історією.

Бібліотека-філія села Хорлупи разом із школою та клубом 16 лютого 2017 року підготували патріотичну годину у приміщенні школи: "У нашій пам'яті вони назавжди залишились!".


На столі пам'яті Небесної Сотні (Прапор України, надписи "Герої не вмирають", "Сам не знаю де погину... ") вишитий рушник, ікона Божої Матері, свічки, портрети Героїв Небесної Сотні, проектор, ноутбук, мультимедійна дошка; записи музики, фільмів, презентація за участю організатора школи Новіцької Валентини Миколаївни та вчителя інформатики Погонюка Андрія Олександровича.


З вступним словом виступила бібліотекар бібліотеки-філії Клінова Світлана Володимирівна. Вона сказала, що сьогодні ми зібралися, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам'яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.


Ведучі директор будинку культури Лівак Надія та бібліотекар бібліотеки-філії Клінова Світлана нагадали присутнім про страшні наслідки подій на головному Майдані України три роки тому. 



Під час заходу демонструвалися епізоди документальної хроніки про криваву розправу над мирними людьми.

Після відео "Мама не плач" учні та вчителі хвилиною мовчання вшанували загиблих на Майдані героїв. А ще учні 5-9 класів: Басюк Олександра, Олімпіюк Павло, Тарасюк Богдана, Басюк Костянтин, Вовк Мар'яна, Демчук Андріана, Тарасюк Любомир, Бортнік Ангеліна, Бірюкова Лариса, Терещук Діана прочитали вірші про Небесну Сотню, Майдан. У виконанні Бірюкової Лариси прозвучала пісня "Повертайся живим".

Після відеосюжету "Герої не вмирають" ведуча запалила свічку і передала її учням з рук в руки. В кінці заходу усі виконали гімн України "Ще не вмерла України".



У залі була оформлена тематична полиця літератури і періодики на тему "Слава Небесній Сотні".
Бібліотекар провела бібліографічний огляд біля книжкової полиці.




Звісно, ніякі слова, ніякі співчуття не повернуть загиблих їх родичам, але завдяки таким справжнім патріотам ми зараз живемо, працюємо, навчаємося. Не забуваймо наших героїв. Вони не шкодували життя заради нашого майбутнього.

Хай палають свічки пам'яті загиблих героїв Небесної Сотні у наших серцях, а розмірений бій хрономерта відчеканює час скорботи, душевного болю і жалю.

Немає коментарів:

Дописати коментар