четвер, 25 травня 2017 р.

Хай знову запахнуть житами поля. А в нас запанує хай мир

24 травня 2017 року в приміщенні Хорлупівської школи відбулася презентація бібліографічного довідника  "Хай знову запахнуть житами поля. А в нас запанує хай мир".
На захід були запрошені учасники АТО с. Хорлупи: Шморгун Петро, Тимошевич Микола, Свінцицький Олександр, Дубель Олександр та Іванов Анатолій.
З вступним словом виступила бібліотекар Клінова Світлана, вона розповіла присутнім, що це перший збірник, підготовлений колективом бібліотекарів району про учасників АТО, волонтерів, героїв України, добровольців, капеланів, тих, хто віддав своє життя за незалежність і цілісність України.

В цьому збірнику вміщені розповіді і про наших учасників АТО: Свінцицького Олександра, Шморгуна Петра, Іванова Анатолія та Тимошевича Миколу.
В даний час готується друга частина бібліографічного довідника "Хай знову запахнуть житами поля. А в нас запанує хай мир", де будуть вміщені статті про учасників АТО: Дубеля Олександра та Калішука Руслана.
Ведучі Слива Ангеліна та Терещук Діана розповіли про те, що війна - це завжди боляче, страшно і некрасиво, але є завжди місце для Пам'яті, саме тому ми зараз і тримаємо цю книжку в руках.

Вона - про тих, хто пішов боронити нашу землю та зберегти єдність країни. Про тих, робив героїчні вчинки, просто добре виконував свою роботу і залишався вірним присязі. Про Героїв, про тих, хто загинув, і тих, хто вижив, пройшов, пережив...
Прочитавши цю книжку, вже ніколи не бачитимете війну абстрактною і далекою, навіть якщо живете за тисячі кілометрів від Донбасу і вам не чутно "Градів"...
Учні Вовк Мар'яна, Демчук Адріана, Тарасюк Богдана, Басюк Олександра, Басюк Мілана, Бірюкова Лариса, Бортнік Ангеліна та Кухарчук Богдана прочитали вірші про героїв, волонтерів АТО. Вшанували полеглих героїв хвилиною мовчання. 

Під звучання пісні "Пливе кача" ведуча Слива Ангеліна запалює свічку і передає її по колу, свічку передають із рук в руки. 
На презентацію бібліотекар Клінова Світлана запросила до слова учасників АТО Шморгуна Петра Григоровича та Свінцицького Олександра Васильовича, які розповіли в яких містах і селах проходили службу на яких посадах, які були надані статуси і відзнаки.



Презентацію показала на мультимедійному екрані вчителька музики Новіцька Валентина Миколаївна.


Не приховуючи хвилювання зі словами подяки до односельців - воїнів АТО, звернувся директор школи Віталій Григорович Протасюк, який висловив бійцям глибоку вдячність за мужність і відвагу та побажав здоров'я та мирного неба над головою.

Це видання - данина пам'яті, патріотизму та мужності наших земляків. Ви - гордість нашої держави. Вами пишається вся Україна і наша синьоока Волинь.
Слава Україні. Слава її героям-захисникам!

Немає коментарів:

Дописати коментар