середу, 19 вересня 2018 р.

Профі-урок :"Обираємо професію : крок за кроком."

У житті кожної людини є момент, коли необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень - вибрати справу до душі за покликанням, тобто професію. Вибір професії недаремно називають другим народженням людини. Адже від того, наскільки правильно зроблено вибір професії, залежить суспільна цінність людини і , нарешті, її радість і щастя. З цього приводу відомий український педагог і психолог К.Д. Ушинський писав : "Якщо ви вдало виберете працю і вкладете в неї душу, то щастя саме вас знайде." Для свідомого і самостійного вибору професії необхідні знання і наявність багатьох можливих варіантів вибору, уявлення про те , яких особистісних якостей, здібностей вимагає та чи інша професія, які можливості вони забезпечують для професійної карєри і чи є попит на спеціалістів за тією чи іншою професією на ринку праці.
Тому 19.09.2018 року в бібліотеці-філії с.Хорлупи бібліотекар та школа провели профі-урок : "Обираємо професію :крок за кроком"
Ведучі Басюк Олександра та Кухарчук Богдана розповіли про різні професії, а також про ті які вивчають на уроках трудового навчання.



Учні Лихач Ярослава, Демчук Адріана, Басюк Констянтин, Бортнік Ангеліна, та Журавльова Діана декламували вірші про професії, відгадували загадки та доповнювали прислівя.







Усі присутні переглянули відеофільм про професію слюсаря механоскладальних робіт.



Бібліотекар Клінова Світлана провела бібліографічний огляд біля тематичної полички:"Всі професії важливі- вибирай на смак."



Народна мудрість каже:щасливий той, хто радісно йде на роботу і з радістю повертається додому. Але, щоб радісно було йти на роботу, треба одержувати від неї задоволення, а це залежить від вдало вибраної професії. Вибір професії- це справа не одного дня.Сьогодні ми зробили початок, а вдалий вибір залежить від вас. Звичайно, всі галузі й професії ми сьогодні не згадали. Як же уникнути помилок і розчарувань у виборі професії  .Памятайте золоту формулу вибору професії :"Хочу-можу- маю-треба". Зважуючи на те, що почули, я впевнена, що виберете професію до душі й не станете блудним сином, бо лише трудом дорослішають душі, й лише трудом на світі сущі ми.

Немає коментарів:

Дописати коментар