четвер, 11 жовтня 2018 р.

Тематичний вечір : "Героїчні вояки УПА"(До 76-річниці створення ОУН-УПА)

Постановою Української Головної Визвольної Ради, з дня 30-го травня 1947 року, визнано день 14 жовтня 1942 року днем повстання Української Армії. Для вшанування цього моменту визначено день 14 жовтня, що збігається з історичним козацьким Святом Покрови, як Святковий день УПА.
І коли, в жовтні 1947 року, вперше організовано це свято в УПА пролунали памятні слова Святкового Наказу Головного Командира УПА- Романа Шухевича (Тараса Чупринки)
"У  нинішній Святковий День УПА, гордо погляньте на минулі п'ять років і з пошаною спом'яніть усіх, що посвятою свого життя викували цю нову добу. У нинішній Святковий день УПА з гордим чолом дивіться в майбутнє, що завершить нові визвольні змагання - перемогою".
11.10.2018 року бібліотека та школа провели тематичний вечір :"Героїчні вояки- УПА"(До 76-ої річниці створення ОУН-УПА).
Ведучі Демчук Адріана та Басюк Мілана розповіли про героїчну боротьбу УПА й визвольно-революційного підпілля,- це найбільш героїчна доба в історії України , а також що витерпів український народ на шляху до незалежності.



Басюк Олександра, Журавльова Діана, Бортнік Ангеліна, та Корнійчук Ірина декламували вірші про УПА та виконали пісні :"УПА, іде УПА","Ой у лісі на полянці стояли повстанці", та "Там під Львівським замком ".



Світлу пам'ять членів УПА-ОУН, полеглих за волю і незалежність України усі присутні вшанували хвилиною мовчання.


Бібліотекар Клінова Світлана провела бібліографічний огляд біля тематичної полички :"Невмируща слава- слава героям-воїнам УПА".




Пройшли роки, Україна стала вільною і незалежною державою і знову має регулярну армію, яка присягається їй на вірність, клянеться її захищати. Ми низько схиляємо голови перед священним подвигом Української Повстанської Армії.
Покоління 21 століття мають чітко усвідомлювати масштаби втрат, що поніс народ України, адже саме йому доведеться робити висновки на майбутнє. І тому сьогодні ми маємо докласти всіх зусиль, щоб у майбутньому житті українського народу це ніколи не повторилося. Ми просто зобов'язані назавжди увічнити у своїй пам'яті тих, хто став безневинною жертвою у боротьбі проти загарбників Німеччини та Москви за майбутнє України.

Немає коментарів:

Дописати коментар