середу, 20 лютого 2019 р.

Година пам'яті :"Небесна Сотня - янголи, які стали героями".(До п'ятої річниці вшанування Героїв Небесної Сотні).


20 лютого Україна згадує тих героїв, чия смерть стала символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. За цю боротьбу, за свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну : своє життя віддали найкращі. І більшість з них молоді, сильні. Ті, що лише починали жити.
           Тому 20 лютого 2019 року в приміщенні Хорлупівської бібліотеки-філії разом із школою було проведено годину пам’яті : «Небесна Сотня – янголи, які стали героями». (До 5-ої річниці вшанування Героїв Небесної Сотні»).
           Ведучі Басюк Олександра та Басюк Мілана розповіли присутнім про страшні наслідки подій, які відбулися на Майдані 18-20 лютого 2014 року.



           Учні Демчук А.,  Бортнік А., Журавльова Д., Кухарчук Б., Лихач Я., Протасюк В. та Лихач І. декламували патріотичні вірші про героїв Небесної Сотні, які в мирний час віддали своє життя.




            Усі присутні переглянули відео : «Мамо, не плач, я повернуся весною», та відео сюжет : «Небесну Сотню,  Господи,  прийми …» , а також прослухали пісні : «Гей , пливе кача», «Воїни світла», та «Небесна Сотня білих журавлів».






           Загиблих вшанували хвилиною мовчання.


           Бібліотекар Клінова Світлана  провела бібліографічний огляд біля тематичної полички : «Слава Небесній Сотні».




          Ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити -  це забезпечити те, щоб жертва не була марною на те, щоб подібне більше ніколи не повторилось.
         Минуть роки і століття, але пам’ять про Небесну Сотню та Героїв, що поклали своє життя в ім’я ідеї та свободи повинна жити вічно.



Немає коментарів:

Дописати коментар