четвер, 7 березня 2019 р.

Літературна година : "Тарас Шевченко-провісник долі".(До 205 -ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка).

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство.У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу-Тараса Шевченка. 205 років минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.
06.03.2019 року в Холупівській бібліотеці-філії с.Хорлупи разом з школою було проведено літературну годину:"Тарас Шевченко- провісник долі". (До 205-ї річниці від дня народження Т.Г. Шевченка).
З вступним словом виступила бібліотекар Клінова Світлана, яка роповіла про життя і творчість Тараса Григоровича Шевченка.
Учні Журавльова Д.,Демчук А., Бортнік А., декламували вірші Т.Г.Шевченка : "На панщині пшеницю жала", "Мені тринадцятий минало", "Сон", "Заповіт" та інші, а також виконували музичні композиції із уривків до творів Шевченка.


Майстерно зіграли свою роль у сценці-колажі "Тополя" Басюк О., Демчук А., та Басюк М.


Бібліотекар Клінова Світлана Володимирівнна провела бібліографічний огляд біля тематичної полички :"Тарасове слово-душа України".


Він був сином мужика - і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком- і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком-вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним вченим. Десять літ він томився під вагою російської солдатсько муштри, а для волі Росії зробив більше ніж десять переможних армій. Доля переслідувала його в житті, скільки лиш могла , та вона не зуміла перетворити золота його душі на ржу, ані його любові до людей ненависть і погорду, а віру в Бога - на зневіру і песимізм.
Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя. Ось такий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко.



Немає коментарів:

Дописати коментар