вівторок, 26 травня 2020 р.

Онлайн-розмова про книгу «Загублений острів» з Наталею Гуменюк
У вівторок, 2 червня, о 19:00 запрошуємо долучитись до онлайн-розмови з журналісткою та письменницею Наталею Гуменюк про її збірку «Загублений острів. Книга репортажів з окупованого Криму», матеріали для якої авторка збирала під час поїздок до Криму упродовж 2014–2019 рр. Модеруватиме зустріч Ангеліна Карякіна. Пряма трансляція відбудеться на сторінці «Видавництва Старого Лева» у Facebook.
 
У книжці — історії і трагедії людей, життя яких кардинально змінилося після 2014 року, бо відтоді хтось із кримчан живе в окупації, а хтось — просто в іншій країні. Підприємці та пенсіонери, кримські татари, студенти й громадські активісти, правозахисники та військові, люди з різними політичними та ідеологічними поглядами відверто розповідають свої історії: одні діляться тихим, глухим болем, інші — просто втомилися мовчати й боятися.
 
«Я вважаю, це наша відповідальність розказувати про наших людей там, хай на окупованій, але нашій землі. Щоб там не казали, але реальність змінюється і не знаючи, що відбувається в Криму зараз, ми й не можемо знати, як діяти. Ми продовжуємо жити образами березня 2014-го, але реальність і настрої таки змінилися. Ми продовжуємо жити уривчастими повідомленнями про імена політв’язнів, багато з яких нічого нікому не говорять. Не розповідати про реальність Криму для мене і означає віддавати його, погоджуючись на статус кво. Так, звісно, можна чекати, поки туди якось легально заїде якесь велике західне медіа, але все ж таки це не їхня історія, і не їхня рана», – розповідає авторка Наталя Гуменюк.
 
Наталя Гуменюк — українська журналістка, 2013–2020 рр. — спецкореспондентка hromadske, 2015–2019 рр. — голова ГО «Громадське телебачення». Спеціалізується на міжнародній політиці та конфліктах. Як репортерка працювала в понад 60-ти країнах світу. Авторка книги «Майдан Тахрір. У пошуках втраченої революції» про події «арабської весни». Від часів Революції Гідності і початку війни висвітлює події на Донбасі й у Криму.
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар