пʼятницю, 29 травня 2020 р.

День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження 📖✍️❗️
   День  працівників  видавництв,  поліграфії  і  книгорозповсюдження  відзначається  в  Україні згідно з Указом Президента (№ 563/99, від 25.05.99 р.) щорічно в останню суботу травня.
Друковане слово є одним із визначальних факторів формування національної свідомості українців. В усі часи поліграфічна справа була запорукою розвитку освіти, науки, культури та інших сфер суспільного життя країни. Від часів київського князя Ярослава Мудрого і до сучасної електронної доби книга залишається для людства визначним здобутком цивілізації, важливим джерелом знань, ефективним стимулом інтелектуаль-ного розвитку, синонімом високорозвиненої культури.
У сучасній Україні друкарні працюють майже у кожному місті. Український реєстр видавців становить понад 4000 суб`єктів видавничої справи.
Сьогодні перед тими, хто займається виготовленням та розповсюдженням книги, постала серйозна проблема – бурхливий розвиток інформаційних технологій, який спричиняє зниження попиту на друковане видання. Однак, книга була, є і ще довго буде головним інструментом формування людської особистості, її морального й громадянського обличчя, духовних якостей, освітнього, інтелектуального і професійного рівня.
Нині, в умовах інформаційної війни проти України, активна громадянська позиція, високий професіоналізм та патріотизм працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження роблять неоціненний внесок у формування громадської думки, світогляду молодого покоління, культурного та духовного середовища.
Це професійне свято людей, яким притаманна висока культура, постійний творчий пошук, шанобливе ставлення до книги.
 Це свято тих, хто робить найважливішу та найблагороднішу в світі справу — творить Людину.

Немає коментарів:

Дописати коментар