четвер, 18 червня 2020 р.

10 цікавих фактів про книги📚:
📖1. Нацією, що найбільше часу проводить за книгою, безперечно, вважається Індія. Здивовані? Але саме середньостатистичний індієць проводить по 10,7 годин на тиждень, просто читаючи книгу.
📖2. Найбільш забороненою книгою в Америці є не сумнозвісний «Майн Кампф» Адольфа Гітлера, а казково-магічна історія про Гаррі Поттера. Саме її найчастіше забороняють з релігійних причин.
📖3. В японській мові є чарівне слово «tsundoku», що перекладається як «людина, котра купила багато книг і просто не має часу, аби їх прочитати».
📖4. Поговорюють, що першою написаною книгою на друкарській машинці були «Пригоди Тома Сойєра» Марка Твена.
📖5. “Бібліосмією” називають неконтрольоване бажання постійно нюхати старі книги, і отримувати від цього задоволення.
📖6. Рей Бредбері, автор «451 градус за Фаренгейтом», офіційно є нащадком однієї з Салемських відьом, яку було засуджено до спалення під час інквізиції у 1692 році. Пра-пра і ще скільки там разів прабабуся відомого антиутопіста дивом врятувалась, що, безперечно, тепер радує його фанатів.
📖7. Найдорожчою книгою у світі є Массачусетська книга псалмів. Надрукована у 1640 році, вона була продана на аукціоні у 2013 році за 14,2 мільйона доларів.
📖8. Найдовше речення у світі було написане Віктором Гюго у романі «Знедолені» і складалось з 823 слів.
📖9. Двадцять шостий президент США Теодор Рузвельт прочитував по одній книзі кожного дня! Цікаво, а яка статистика у Дональда Трампа?
📖10. Відома пісня «Every Breath You Take» британського співака Стінга була написана на тому ж столі, що й книги Яна Флемінга про Джеймса Бонда.
По матеріалам chytay-ua.com


Немає коментарів:

Дописати коментар