пʼятницю, 19 червня 2020 р.

Класичні романи – фундамент кожної нації
(видавництво "РАНОК")
Ми стали не першими у цьому світі, тож треба знати історію наших пращурів. І окрім уроків з історії, пізнати життя та людські цінності минулих століть ми можемо з літератури.  Тож ми поставили ціль познайомити наших читачів і читачок будь-якого віку з перлинами зарубіжної класичної літератури 19-20 століття. І підкріпили захопливе читання яскравими ілюстраціями наших українських художників. Кожна картинка унікальна, вибудована на стилістиці доби та території, про які йдеться у творі.
Час розпочати подорож у часі!
«Загадковий сад» Френсіс Бернетт
Не один раз перекладали цей глибокий текст великої письменниці Френсіс Бернетт, але ми зробили це ще раз. Бо українська співуча мова може по-різному оспівувати великі пейзажі Англії, почуття героїв і їхні мрії. Прочитавши новий переклад «Загадкового саду», враження надихнуть вас, заповнять серце теплом і добротою. Вам закортить відкрити людям себе і відкрити світ для себе.
Це історія про дівчинку Мері, яка втратила батьків і знайомих зі свого маєтку, бо всі заразилися чумою. Однак їй пощастило вціліти. Тільки дівчинка ця аж ніяк не мила, ніжна квіточка, якій хотілося б поспівчувати. Вона славиться вередливим характером і непоступливістю. Невихованістю і злістю до всіх. Таке дитя важко полюбити.

А далеко-далеко живе її рідний дядько - відлюдник, чоловік, який також пізнав гіркоту втрати, а саме коханої дружини. Він має секрет, від якого хотілось би відректися, і сад, який навіки зачинений, а ключ втрачений.

Відтепер цим двом заіржавілим серцям доведеться познайомитися. І хто знає, може, це доля звела їх під одним дахом, щоб вони могли знову відчути життя?
І ще один зворушливий роман Френсіс Бернетт «Маленька принцеса».
Це історія про Сару Кру — семирічну дівчинку, яка сприймає світ як доросла людина. Улюблене заняття Сари — читати книжки і складати власні історії. Але жодні вподобання дівчинки не зрівняються з її любов’ю до батька — капітана Кру. Добра і сором’язлива Сара завжди вміла бачити людей наскрізь. Так, вона з першої зустрічі розпізнала в директорці школи, куди її влаштував батько, нещиру і жорстоку жінку. Своє справжнє обличчя директорка розкриває, щойно до школи приносять звістку про смерть батька Сари, яка залишається на неї без жодного пенса. Що тепер чекатиме на малу сирітку, і чи пізнає вона знову тепло родинного затишку.
Сесилія Джемісон «Приймак чорної Туанетти»
Цей роман рідко можна знайти на полицях книгарень. Але ми не могли оминути його та додали до нашої колекції.
Історія розповідає про долі двох дітей - Філіпа і Деї. Філіп живе в покинутій садибі разом зі своєю прийомною матір'ю, чорною Туанеттою. Хто його справжні батьки, він ніколи навіть не цікавився, адже скільки себе пам'ятає був під опікою матусі Туанетти.
Мати Деї померла, і дівчинка живе з батьком. Після втрати дружини він не може оговтатися від хвороб і ні з ким не спілкується, крім своєї дочки.
Діти товаришують і всіляко намагаються підтримати одне одного. Філіп носить обіди на двох, а Дея статуетки для продажу, що виготовляє її батько. І одного торговельного дня пересічний художник назавжди змінить життя дітей.
Серія "Класичні романи" неодмінно стане перлиною вашої бібліотеки, адже ми підібрали виключні романи і наділи сучасні обкладинки.
Зберіть усі романи серії та насолоджуйтеся зворушливими романами разом із дітьми!




Немає коментарів:

Дописати коментар