вівторок, 28 липня 2015 р.

День хрещення Київської Русі

В Україні сьогодні відзначають День хрещення Київської Русі - в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.



Він був внуком святої княгині Ольги, день пам’яті якої відзначають 24 липня. Князь Володимир не тільки сам навернувся до християнства, але й посприяв тому, що християнство стало державною релігією Київської Русі. У зв’язку з цим 28 липня в Україні – День хрещення Київської Русі.


В бібліотеці села Хорлупи відбуулася літературна година, яку підготували і провили директор будинку культури Лівак Надія та бібліотекар Грудік Ірина.



                                                        Учні познайомилися з біографією князя Володимира.



Дізналися, що Володимир Святославич першим з киїських князів став карбувати власні монети . Це була високохудожня монета з гербом-тамгою тризубом, портретом князя і словесною легендою. На зворотному боці було зображення Христа Спасителя. Ключовою подією правління князя стало масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом інших міст держави, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.



Враховуючи загальновизнаний вплив Володимира Великого на розвиток державності і суспільного життя на землях сучасної України, він зображений на лицевій стороні всіх різних видів одногривневих банкнот і двох монетах.



Присутні переглянули тематичну літературу


Дякуємо школярам за підготовку та активну участь у виховному заході.