четвер, 2 березня 2017 р.

Герої Крут – для нащадків взірець

Уже багато років 29 січня наша країна на державному рівні вшановує відвагу і вічну пам’ять студентів – гімназистів, котрі в січні 1918 року полягли в страшному бою біля станції Крути, що знаходиться між Бахлачем і Ніжином, під час наступу більшовицьких військ на Київ. 
Разом із школою та клубо
м 27 січня в Хорлупівській бібліотеці до цієї дати було проведено історичну годину «Герої Крут – для нащадків взірець». 

На столі хліб на рушнику і червона калина, свічка, прапор України, тематична поличка «Під Крутами пішли в безсмертя». 

Про трагічні сторінки нашої історії, які відбулися 99 років тому, але залишаться в пам’яті прийдешніх поколінь розповідали ведучі бібліотекар Клінова Світлана та завклубом Лівак Надія, а також учні 7-9 класів: Олімпіюк Павло, Вовк Мар’яна, Тарасюк Любомир, Слива Ангеліна, Тарасюк Богдана, Басюк Олександра, Басюк Мілана, Бортнік Ангеліна, Демчук Андріана, Басюк Костянтин. 

Учасники історичної години переглянули фільм «Невідома Україна, фільм 91 «Лист без конверта» і прослухали пісню Павла Дворського «Балада про Крути».
Бібліотекар провела бібліографічний огляд літератури біля книжкової полички. 

На закінчення історичної години усі виконали гімн України «Ще не вмерла України».
Крути увійшли в історію України, як символ національної честі. І, хто загинув у битві під Крутами назавжди залишаться в нашій пам’яті. Вони полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній, незалежній Українській державі.

Немає коментарів:

Дописати коментар