четвер, 26 квітня 2018 р.

Урок пам’яті : "Полин - сльозою омивається душа..."(До дня Чорнобильської трагедії)

Минуло 32 роки з того часу , як вибухнув IV енергоблок ЧАЕС, випустивши смертоносні радіоактивні хмари, які розповсюдилися над Європою та викликали шквал протестів серед світової громадськості проти використання атома як джерела електроенергії. А ще не так давно на нашій землі можна було б знайти куточки чистої, незайманої природи, де б не стояли таблички з написами : "Забруднена зона!"
Чорнобиль...Урок, який ми не повинні забувати ніколи, тому що це надто гіркий урок втрат, урок мужності і стійкості водночас.
23 квітня 2018 року в бібліотеці -філії с.Хорлупи було проведено урок пам’яті :"Полин - сльозою омивається душа..."(До дня Чорнобильської трагедії).
Ведучі Басюк Мілана та Тарасюк Богдана розповіли присутнім про страшні наслідки трагедії та її вплив на навколишнє середовище.
Як підтвердження наслідків того страшного лиха було продемонстровано фільм : "Чорнобиль : два кольори часу", презентацію та  відеокліп пісні : "На Чорнобиль журавлі летять".

Учні Басюк О.,Кухарчук Б.,Терещук Д.,та Бортнік А декламували вірші про Чорнобиль.

Усі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Бібліотекар Клінова Світлана провела бібліографічний огляд біля тематичної полиці :"Чорнобиль - біль України".

Проводячи захід, ми намагаємось пробудити в дітей чуйність, милосердя,вміння співчувати, дбайливи ставитись до навколишнього середовища, щоб ніколи не було таких Чорнобилів,які нависають чорними крильми над людським майбутнім...

Немає коментарів:

Дописати коментар