вівторок, 26 березня 2019 р.

Літературно-музичний вечір :"Леся Українка - дітям".


Леся Українка.Леся. Це тепле і сонячне ім.’я знайоме нам з дитинства. Воно овіяне всенародною любов’ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування. ЇЇ талант виявився у багатьох різновидах літературної праці- поезії, драматургії, прозі, літературній критиці, публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці.
Творчість Лесі Українки є великим надбанням не лише української, але й усієї світової літератури. ЇЇ твори відомі далеко за межами України. Вони перекладені більше як ста мовами світу. Лише на Україні тираж творів Лесі Українки становить біля 5 мільйонів примірників. Це велика творча спадщина, якою може похвалитись не кожен творець.
Нам залишилась безцінна творча спадщина геніальної дочки українського народу. Український поет Павло Тичина сказав : «Нам потрібно сьогодні (і не тільки письменникам) учитися у Лесі Українки вірному сприйняттю багатогранного життя, її новаторству, її вмінню зберігати народні традиції. Тож візьмімо цю пораду за основу вивчення життя і творчості Лесі Українки».
25.03.2019 року в Хорлупівській бібліотеці-філії разом з учнями 5-го класу було проведено літературно-музичний вечір: «Леся Українка-дітям».
З вступним словом виступила бібліотекар Клінова Світлана Володимирівна., яка розповіла про життя і творчість Лесі Українки.
Учні Протасюк Владислава., Слушаєв Максим., Лихач Іванна., Сосницька Вікторія.,Терещук Влад., Климюк М.,  та Миколайчук Б.декламували вірші Лесі Українки : «Конвалія», «Надія», «Ніч», «Струмок», «Дощик», « Стояла і слухала весну», «Вже сонечко в море сіда», «Хотіла б я піснею стати», «Вірш про Лесю Українку», та інші.
Усі присутні прослухали мелодію пісні : «Стояла я і слухала весну»., колискову пісню : «Місяць ясненький».
Бібліотекар Клінова С.В. провела бібліографічний огляд біля тематичної полички : «Леся Українка. Творчість і доля».
Пройдуть роки, десятиліття, століття, а Лесина поезія буде жити, бо : «Від юних літ і до останнього подиху стояла наша прекрасна Леся Українка з вояцьким щитом у руці на стражі правди і добра, мов легендарна дівчина-витязь. Закута в кольчугу свого безстрашшя, гідності і правоти.






Немає коментарів:

Дописати коментар