понеділок, 27 січня 2020 р.

Година пам'яті:"Пам' ять про них живе і донині". (До 102-року бою під Крутами).

Події 29 січня 1918 року назавжди вкарбувалися в пам'ять поколінь українців. Адже під Крутами творилася історія молодої, як і бійці-крутяни,держави.Держави,яка ціною неймовірних зусиль та трагічних втрат заявила про своє право бути вільною від ярма імперії.
Станція"Крути" - тільки одна із численних битв в одвічному"хрестовому поході" Росії проти України, однак відважні патріоти, які захищали Україну під Крутами - справжні Герої, завдяки яким таки постала наша незалежність.
Як і сучасні Герої, які на своїх плечах міцно тримають нашу незалежність, захищаючи свою Батьківщину від зазіхань зухвалого агресора. Вони боролися, щоб ми перемогли".
Тому в Хорлупівській бібліотеці філії бібліотекар разом з учнями школи провели годину пам'яті:" Пам' ять про них живе і донині. "(До 102-року бою під Крутами).
З вступним словом виступила бібліотекар Клінова Світлана.


Ведучі Лихач Ярослава та Протасюка Владислава розповіли присутнім про битву під Крутами.


Учні Терещук Владислав, Лихач Іванна, Миколайчук Богдан та Журавльова Діана декламували вірші про юних героїв, та переглянули презентацію про бій під Крутами.










Усі присутні вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання.


Бібліотекар Клінова Світлана провела бібліографічний огляд біля тематичної полички :"Під Крутами бій, під Крутами кров... Про давню трагедію згадаємо знов".




У виконанні учасників прозвучав гімн :"Ще не вмерла Україна".


300 "мучнів українських" пішло в безсмертя. Юнаки-герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу.
Герої не вмирають. Вони живуть у пам'яті і справах наступних поколінь.


Немає коментарів:

Дописати коментар