пʼятницю, 11 березня 2016 р.

Т.Г. Шевченко

Шевченко - наш. Він для усіх століть,
Він - як Ісус Христос для України .
Візьміть його вогню, хоч крихітку візьміть,
І з цим вогнем виходьте із руїни.


Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень.


Сьогодні у м. Ківерці біля пам’ятника Тараса Шевченка зібралися ківерчани на мітинг "Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське в душі ми бережем".
Свято розпочинається із покладання квітів. 


Ведучий Скубій Микола запрошує до слова першого заступника голови райдержадміністрації Юліана Віталійовича Таранчука,
голову районної ради Григорія Вікторовича Недопада, голову Ківерцівської міської ради Володимира Володимировича Жгутова, директора центральної бібліотеки Ківерцівської районної централізованої бібліотечної системи Любов Іллівну Михальчук.


У святі приймали участь колективи РБК ім. М.П.Ковальова: хор народного аматорського ансамблю пісні і танцю "Барвінок", народний аматорський чоловічий квартет "Жайвір", народне аматорське вокальне тріо "Журавлина", читці Яна Грудік ЗОШ І-ІІ ст.с.Хорлупи керівник Зоя Пахолюк та вихованка театрадьної студії "Мельпомена" Світлана Назарчук керівник Валентина Гоменюк ЦДЮТ.



Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.




Немає коментарів:

Дописати коментар