пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

Тематичний вечір :"Невмируща слава -слава героям-воїнам УПА".

77 років минає з часу створення УПА. Національно-визвольний рух УПА - одна з найяскравіших сторінок боротьби українського народу проти гітлерівської та більшовицької окупації. Без вагань вступили у цю збройну боротьбу мешканці Заліщанчини. Відомі та невідомі герої. Молоді люди, колишні учні, йшли на смертельну боротьбу. Ця боротьба була надзвичайно виснажливої, важкою і кривавою.
Тому  10.10.2019р.в Хорлупівській бібліотеці - філії разом з учнями 7-8 класів було проведено тематичний вечір :"Невмируща слава - слава героям - воїнам УПА".
З вступним словом виступила бібліотекар Клінова Світлана Володимирівна.
Ведучі Протасюк Владислава та Журавльова Діана розповіли присутнім про Українську Повстанську армію.
Учні Басюк Костянтин, Терещук Владислав, Калецький Артем та Ференц Богдан декламували вірші про УПА.
На вечорі прозвучали пісні :"Дівчата-повстанці", "Марш сіроманців", "Ой у лісі на полянці", "Ой чути- чути", та "Йшли селом партизани".
Усі присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять вояків УПА, полеглих за волю і незалежність України.
Бібліотекар Клінова Світлана провела бібліографічний огляд біля тематичної полички :" Героїчні вояки-УПА ".
Достойними нащадками Української повстанської армії є сьогоднішня молодь, яка вже має право називатися захисниками Вітчизни, бо брала активну участь у Революції гідності, допомагає і підтримує українську армію з початку війни з російськими загарбниками на Сході.
Подякуймо сьогодні Богові, за нашу рідну Україну. Адже народитися і бути - це велика честь, яка зобов'язуєнас жити і боротися на славу Вітчизни.























Немає коментарів:

Дописати коментар