пʼятницю, 22 листопада 2019 р.

Вечір-реквієм :"Вогонь скорботи в серці на віки" (До 86-ої річниці Дня пам'яті жертв голодомору).

Четверта субота листопада в Україні визнана Днем пам'яті жертв голодоморів. Пам' ять-нескінченна книга, в якій записано кривавим і чорним. Читаєш і подумки здригаєшся від жаху. Особливо вражають сторінки, де смертним шрифтом вкарбовано слова про голод.
Тому 21 листопада в бібліотеці-філії с. Хорлупи бібліотекар разом з учнями 7-8 класів провела вечір-реквієм :"Вогонь скорботи в серці навіки". (До 86--річниці Дня пам'яті жертв Голодомору).

Ведучі Журавльова Діана та Лихач Іванна розповіли присутнім про страшні роки
1932-33рр.





Бібліотекар Клінова Світлана зачитала спогади очевидців страшної трагедії, та поетичні рядки А. Листопад із збірки :" Біла молитва братика".




Учні Терещук Владислав, Басюк Костянтин, Слушаєв Максим декламували вірші про трагедію голодомору.





Усі присутні переглянули документальний фільм :"Голод" та відеокліп "Свіча".







Хвилиною мовчання учасники зустрічі вшанували пам'ять трагічно загиблих українців.


Бібліотекар Клінова Світлана провела бібліографічний огляд літератури біля тематичної полички :"Голодомор - трагедія на серці людства".




Це поклін пам' яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, пам' яті тисяч українських сіл і хуторів, що щезли з лику землі після найбільшої трагедії 20 століття. Багато сторінок цього історичного факту знищено назавжди, а кількість очевидців з кожним роком все зменшується. І щоб не втратити історичну пам' ять, треба записати і зберегти спогади, передати їх дітям та внукам.



Немає коментарів:

Дописати коментар