понеділок, 14 вересня 2020 р.

Осінні книги для теплих вечорі 390

Яка ж осінь без теплої літератури. Ми підібрали добірку неймовірних жанрів. Кожен знайде книгу для себе. Тож поки листя не пожовкло, вмощуйтеся зручніше. Ці осінні книги створять класну атмосферу.

Рей Бредбері «Прощавай, літо!»

Зміст статті [Показати]


осінні книги
фото – KNIGIng
Коли славнозвісне «Кульбабове вино» Рея Бредбері готували до друку, редактор запропонував прибрати з роману затягнуту кінцівку. І як дивовижно, що через 50 років цей «хвостик» переріс в повноцінну книгу під назвою «Прощавай, літо!». У ній ми повертаємось у світ пригод жвавого Дугласа Сполдинга і смакуємо солодко-терпкий присмак пізнього літа. 
Та літо, як і саме дитинство, не може тривати вічно. Тому з першим осіннім подихом в роман вривається стареча мудрість завсідників Грінтауну. Чудовий вибір для довгих меланхолійних вечорів.

Дзвінка Матіяш «Дорога Святого Якова»

Осінні подорожі – то особливий вид мистецтва. Досі не вигадали собі романтичний маршрут? Українська письменниця Дзвінка Матіяш готова вас надихнути. Восени 2013-го року вона разом зі своїм чоловіком здійснила паломництво по Дорозі Святого Якова, яка пролягає майже через всю Іспанію. І ця захоплива 40-денна мандрівка стала основою для її біографічної книги. 
Дзвінка викладає свій надзвичайний досвід у формі щоденника, де кожен день – це нові мальовничі пейзажі, цікаві знайомства, цінні духовні інсайти та фізичне загартування.


книги Дзвінка Матіяш
фото – Видавництво Старого Лева
Між рядків граційно зринають глибокі філософські роздуми, спогади з дитинства та щемливі історії інших паломників, які зустрічались їй на шляху. Справжня книга-вогник, книга-сповідь, книга-ковдра, яка огорне читача атмосферою світла, ностальгії та благоговіння.

Віржіні Ґрімальді «Саме час знову запалити зірки»



українська книга
фото – Видавництво Старого Лева
Коли підступна осіння хандра ходить вечорами в гості, саме час для небанальних життєствердних історій. 
Офіціантка Анна – давно розлучена, втомлена від безкінечних проблем. На її плечах – дві доньки, відносини з якими ніяк не вдається налагодити, і величезна купа несплачених боргів. А тут її ще й звільняють з роботи. Здається, це коло не розірвати, а до божевілля – кілька відчайдушних думок. Тоді залишається тільки одне – втікати від негараздів на старенькому трейлері на зустріч північному сяйву. 
Чарівний роман про те, як важливо ніколи не опускати рук і рухатись життям з вірою, любов’ю і гумором.

Джоан Ролінг «Фантастичні звірі. Злочини Ґріндельвальда»

Книги про Гаррі Поттера пасують до осені так само гарно, як шоколадне печиво і червоний картатий плед. На наше щастя, нещодавно АБАБАГАЛАМАГА видала українськомовну версію фільмового сценарію «Фантастичні звірі. Злочини Ґріндельвальда».
Події в книзі відбуваються у 1927-му році, коли засуджений Магічним Конгресом Геллерт Ґріндельвальд тікає з-під варти. На що ще здатен злий маг, аби домогтися бажаного? І яку роль зіграє в цьому  Ньют Скамандер? Вже дуже кортить дізнатись.


осінні книги Ролінг
фото – Book24.ua
І не забудьте зробити фото з ваших затишних читань – обкладинка книги виглядає справді магічно. Бо такі магічні осінні книги створюють ще ту казку.

Діана Сеттерфілд «Поки тече ріка»



читати Діана Сеттерфілд «Поки тече ріка»
фото – google search
Британська письменниця Діана Сеттерфілд все не дає нам спокою своїми готичними історіями. В останньому романі «Поки тече ріка» вона переносить читачів у стіни старовинного трактиру «Лебідь» – притулку для таємних розмов і моторошних історій. 
Однієї темної зимової ночі в трактир забігає невідомий з мертвою дівчинкою на руках. Покійницю знайшли у Темзі. Та минає кілька годин і потопельниця дивним чином оживає просто на очах у нажаханих відвідувачів. Що це означає? Невже це чиїсь чари, злий жарт, а чи творіння рук самого Господа? Три різних сім’ї називають дівчинку своєю зниклою родичкою. Та виявляється, що воскресла не володіє даром мови, і докопатись до правди стає ще важче. Ну що ж, панове, починаємо будувати теорії.
«Поки тече ріка» – це хитромудре сплетіння фольклору, науки та магії, яке припаде до душі прихильникам містики та детективів.

Фенні Флегг «Дейзі Фей і чудеса»

А якщо ви раптом захочете знову повірити в долю і наповнити серце щирістю й добром, то вам, безумовно, до Фенні Флегг. Осінні меланхолії та її книги – чудове поєднання.
Маленька веселунка Дейзі названа на честь вази з маргаритками живе в провінційному американському містечку з п’яним татом та постійно стривоженою матір’ю. А бабуся її взагалі залежна від лото. Отакі справи! Та попри всі переїзди, втрати й сімейні негаразди, життя дівчинки повне пригод та неймовірних радостей. Дейзі добра, щира, справедлива, тому біля неї завжди багато друзів. Хоча й всіляких капосних неприємностей теж вистачає. 


книжки на осінь
фото – Amazon UK
На сторінках книги, яка написана у формі щоденника, ми знайдемо десятки кумедних, зворушливих, а часом сумних історій, які трапляються з героїнею з дитинства й аж до самого повноліття. Вона нагадає нам про наші наївні дитячі мрії та навчить дивитись на світ з оптимізмом.

Говард Філіпс Лавкрафт «Тінь над Інсмутом»



книги українською
фото – google search
Коли густі вечірні тумани обіймають місто, час діставати з полиці старого-доброго Лавкрафта. Можете розпочати занурення з його атмосферної містичної повісті «Тінь над Інсмутом».
Подорожуючи місцями своїх предків в Новій Англії, юний оповідач почув про одне маленьке загадкове містечко і, спокушений моторошними легендами, вирішує відправитись туди. Здавалося б, звичайне портове поселення. Але чому всі в околицях цураються місцевих людей? Хлопець проводить в Інсмуті день, а потім ніч, та все більше заплутується в павутині страшних тамтешніх таємниць. Інсмутська хвороба, безсмертні розумні амфібії, плем’я Глибоководних та Орден Дагона. Але як це все пов’язано з ним самим?
Фінал книги не дасть вам заснути ще кілька ночей. І не кажіть тоді, що ми не попереджали.

«Львів. Кава. Любов»

Львів – місто мрій, легенд та романтики. То де ж, як не там, народжуватись чарівним історіям кохання? «Львів. Кава. Любов» – збірка з десяти чуттєвих оповідань від сучасних українських письменниць.
Це книга про пошуки життєвого сенсу і самого себе. Про магічні збіги та буденні перипетії. Про перші поцілунки й довгоочікуване щастя. Про втрату, розлуку і жаль. Але одне залишається незмінним: все у Львові починається з кави.


що почитати восени
фото – Клуб Сімейного Дозвілля
Прекрасне видання для тих, хто хоче ближче познайомитись з сучасною українською прозою чи просто втекти від проблем на вулички старого міста. 
І, до речі, маємо ще одну добірку. Осінні книги від кращих українських видавництв. Кажуть, що ці книги заряджають справжнім осіннім натхненням і під них добре п’ється імбирний чай.
Головне зображення (the main picture) – Alex Geerts

Немає коментарів:

Дописати коментар