вівторок, 15 вересня 2020 р.

ПРИТЧІ "Мудрість  поколінь"

Книжка «Притчі. Мудрість поколінь» – це збірка коротких повчальних історій. Читаючи їх, дитина краще починає розуміти що таке правда та брехня, любов та байдужість, радість та гнів, сміливість та відповідальність. У притчах прихований глибинний досвід поколінь.

Ця книжка притч призначена не лишень для дітей, а й для батьків. А точніше для спільного прочитання й обговорення, для якісного проведення сімейного дозвілля. Адже кожен із вас здатен дати одне одному нові знання, відкрити нові життєві істини.

Покликання притчі – торкнутися струн людської душі, донести до читача певну життєву істину. Це коротка повчальна оповідь, але скільки ж у ній закладено вікового досвіду! Кожна притча – джерело мудрості, життєва порада, втіха для серця й пожива для розуму.

У книжці «Притчі. Мудрість поколінь»  понад  80 притч на важливі життєві теми.
Ви прочитаєте як повчальні історії з життя сучасних людей, так і оповідки про взаємини, побут, проблеми дітей та дорослих, що жили на нашій планеті в різні епохи, в різних країнах. Всі теми, висвітлені у книжці, актуальні й понині. Вони не втратять своєї актуальності й надалі, скільки існуватиме людство.
У книжці піднімаються питання добра і зла.
Ваша дитина розумітиме різницю між цими поняттями. Вона зростатиме з чітким усвідомленням, що цей світ здатен існувати тільки тоді, коли в ньому переважатиме позитив.
Багато уваги на сторінках книжки також приділяється питанню дружби й ворожнечі.
Адже у дитячому віці тільки формуються стосунки з усіма, хто їх оточує. Наука взаємин для них надзвичайно складна емоційно. Діти вчаться комунікувати не лишень із близькими, а й із ровесниками і незнайомими людьми. Тож уже змалку вони повинні знати, що емоції бувають позитивні й негативні, і що не завжди слід притлумлювати негативні емоції.
Всі ці істини дитина повинна засвоїти в результаті вашого спілкування з нею.
Не оминається на сторінках книги і одвічне питання стосунків батьків і дітей. Після прочитання притч на цю тему ваша дитина довідається, що в усі часи, в усіх країнах батьки були, є і будуть найріднішими людьми на світі. Що батьківський життєвий досвід – безцінний, а мудрі поради допомагають вирішити чимало дитячих проблем. Таким чином ваша дитина знатиме, що може звернутися до вас по пораду з будь-якого питання.
В українському виданні «Притчі. Мудрість поколінь» вміщено тринадцять розділів, що охоплюють низку тем, важливих для виховання вашої дитини. Це справді повчальні історії. Вони дають можливість пізнати віковий досвід, щоби згодом передати його нащадкам. Змушують зупинитися і замислитися, зробити певні висновки і стати Людиною Мудрою. Людиною, що здатна змінити цей світ на краще.

Немає коментарів:

Дописати коментар