вівторок, 14 квітня 2020 р.

ВЕЛИКОДНЯ РОЗМАЛЬОВКА ДЛЯ ДІТЕЙ. ДЕ ЗАВАНТАЖИТИ?



В часі підготовки до Великодня в інтернеті виклали велику розфарбовку-ілюстрацію та казку до неї про розфарбовування великодніх яєць, щоб батьки могли разом з дітьми весело провести час.
Фото: yellowglasses.com.ua
ФОТО: YELLOWGLASSES.COM.UA
Авторка цих розмальовок – львів’янка Христина Слободян. Вона їх виклала на своєму блозі в інтернеті. Саме тут можна безкоштовно завантажити розмальовку у двох розмірах:
 «Давно мріяла зробити якийсь дитячий проект присвячений Великодню, а зокрема нашим українським писанкам. Я хоч і не великий мастак їх писати, але сам процес прикрашання яєчок дуже люблю. У цій традиції так багато творчості, світла і якогось сімейного затишку, що вона просто повинна практикуватися у кожній сім’ї, особливо там де є діти! Тож якщо ви раніше не займалися розфарбовуванням Великодніх яєчок, запрошую вас обов’язково спробувати цього року», – написала авторка малюнку.
Окрім самої розмальовки, до неї додається і казка-розповідь: «Лісовий конкурс великодніх яєць»
«Не встигла ще зима покинути ліс, а крихітні веснявки прокинулися після сплячки і вже повним ходом готуються до свого улюбленого свята – Великодня! Цієї весни, як і щороку, треба розмалювати силу-силенну Великодніх яєць! Веснявки ретельно відбирають та готують пташині яйця – різного розміру та забарвлення.
Маленькі лісові митці зосереджено працюють над своїми проектами декорування яєць… адже кожному хочеться, щоб саме його яєчко перемогло на конкурсі, що відбудеться у Великодню неділю. Веснявки знають безліч способів як можна прикрасити яєчка. Вони вміють робити крашанки, крапанки, дряпанки, шкрябанки, мотанки, клеєлки… А ще яйце-мозаїки, яйце-ліпнину, яйце-колажі та яйце-відбитки. І щороку вигадують все нові та нові незвичні способи як робити яйця красивими.
А найвправніші веснявки пишуть ПИСАНКИ – тим самим способом, яким користувалися їхні бабусі та дідусі, прабабусі та прадідусі, і всі пра-пра-пра-веснявки, що жили у цьому лісі впродовж багатьох століть. Щоб написати писанку потрібна неабияка майстерність та акуратність. Але спосіб цей під силу усім веснявкам, треба тільки старанно тренуватися і уважно спостерігати як пишуть писанки старші.
Великодні яєчка мають бути не тільки красивими, але й промовистими – нести у собі якесь добре послання. Важливо усе: і колір яйця, і малюнки на ньому, і їхнє розміщення…У веснявок є величезний словник символів – зображень та орнаментів, що мають певне значення і промовляють замість слів. Деякі з них – старі-старі, вигадані ще за царя Гороха. А інші – додані до словника зовсім недавно. Кожен може долучитися до вигадування символів, і сам обирає які з них використати на своєму яєчку.
Коли приходить Великдень і всі яєчка готові, веснявки викочують їх на галявину івлаштовують гучне веселе свято! Вони спільно обирають найкрасивішу писанку року. А ще визначають чиє яйце найвеселіше, у кого був найбожевільніший задум і хто зміг зашифрувати у своєму витворі найчудернацькіше Великоднє послання. Потім веснявки дарують яйця одне одному – обмінюються гарними побажаннями на цілий рік, аж до наступної весни. А найменші веснявочки полюбляють гратися великодніми яйцями: влаштовують яєчні хованки, яєчні дуелі або яєчні перегони-покатульки…
Веснявки люблять Великдень. І дуже люблять великодні яйця. Бо це так приємно – берегти і виконувати святкові традиції свого роду, а також вигадувати власні, нові способи робити світле Великоднє свято ще веселішим!
Спробуй розробити кілька власних проектів великодніх яєць – красивих і промовистих! І хто-зна, може, саме твій витвір заслужить титул найкращого яйця року?»





Немає коментарів:

Дописати коментар