середа, 3 червня 2020 р.

ТОП-15 ГУМОРИСТИЧНИХ РОМАНІВ
Сьогодні на вас, наші читачі, чекає справжній бум, справжній "заряд позитивних емоцій", а саме - наш топ-15 гумористичних романів. Якщо відчуваєте сум, або просто нудьгуєте - нумо читати разом!

Дванадцять стільців
Ілля Ільф, Євген Петров
Це блискуча історія про літньому марнотратників життя і молодому авантюриста, які шукають скарб, зашитий в одному з 12 стільців покійної тещею першого.

Троє в човні не рахуючи собаки
Джером К. Джером
На батьківщині його називали "нетактовним пошляків", а "Троє в одному човні, не рахуючи собаки" - "шедевром вагонної літератури". Але читачі захоплено прийняли гумористичну повість Джерома. Джером Клапка Джером - блискучий оповідач, обдарований тонким почуттям гумору. Свідчення тому не тільки ще одна його повість "Троє на чотирьох колесах", а й чудові розповіді.

Дживс, ви - геній!
Пелем Гренвіл Вудхауз
Берті Вустер колись сам був нареченим красуні Поліни Стоукера, але щастя його тривало недовго - всього два дні. Тепер же Вустер щиро готовий допомогти своєму другові лорду Чаффнелу домогтися прихильності колишньої нареченої. Але його зусилля тільки зіпсували справу, і в результаті Берті попав у полон до на борту яхти, що належить батькові Поліни. Як завжди, положення врятував винахідливий камердинер. Коли він виклав Вустеру план втечі, Берті із захопленням визнав: "Дживс, ви - геній!"

Автостопом по галактиці
Дуглас Адамс
До книги увійшов культовий серіал "Автостопом по галактиці", що викликав одностайний захват у читачів і критиків і вже покладений в основу сценарію нового голлівудського кінопроекти, а також не публікувалися за життя автора чернетки, уривки, інтерв'ю, пов'язані з серіалом, і повість "Лосось сумнівів ".

Моя сім'я та інші звірі
Джеральд Даррелл
Автобіографічна повість "Моя сім'я та інші звірі" Джеральда Даррелла відкриває трилогію про дитинство письменника-натураліста, проведеному на грецькому острові Корфу. Душевно і дотепно автор розповідає про свою "трошки" ексцентричної сім'ї та перших домашніх і "не дуже" домашніх друзях - черепашке Ахиллесе, голубе Квазімодо, Совенко Улісс і багатьох, багатьох інших забавних тварин.

чемодан
Сергій Довлатов
Сергій Довлатов - один з найбільш популярних і читаних російських письменників кінця XX - початку XXI століття. Його повісті, оповідання та записні книжки перекладені багатьма мовами, екранізовано, вивчаються в школі і вузах. "Заповідник", "Зона", "Іноземка", "Наші", "Чемодан" - ці та інші дивно смішні і пронизливо сумні довлатовское речі давно стали класикою. "Відморозив пальці ніг і вуха голови", "випив напередодні - відчуття, ніби проковтнув заячу шапку з вухами", "алкоголізм виліковний - пияцтво - ні" - жарти Довлатова запам'ятовуєш відразу й на все життя, а книги перечитуєш десятки разів. Вони ніколи не набридають.

Записки кота шашлику. Комп'ютерні гуморески
Алекс Екслер
Ви ніколи не замислювалися над тим, що діється в голові у вашого домашнього улюбленця - котика, пухнастого животика? Ви впевнені, що він дійсно любить вас неземною любов'ю, а на коліна підіймається тільки для того, щоб показати вам своє розташування? Ви знаєте, чому кішки не люблять собак? Ви здогадуєтеся, що саме думає про вас цей маленький негідник?

Кот без прикрас
Террі Пратчетт
Спочатку було слово, і це слово було Кот. Цю неколебимую істину сповістив народам котячий бог через слухняного свого учня Террі Пратчетта. Отже, перед вами євангеліє породи котячих. Ви дізнаєтеся про котів все. З чого коти зроблені, їх внутрішній устрій, закони, які на них діють і не діють, що вони їдять і що п'ють. Ну а щоб було наочніше, книга забезпечена картинками чудового англійського художника-графіка Грея Джолліффа. Хай буде з вами котяче благословення! Мяу!

Книга без сенсу
Едвард Лір
У даний збірник увійшли не тільки раніше відомі вірші Ліра, але і ті, які раніше не перекладалися на російську мову (наприклад, індійська поема "Куммербунд", вірші "Скрубіус Піп" і "Малолітній Пан", а також "Еклога", "Віконт зі Скель "і деякі інші).

розповіді
Аркадій Аверченко
Аркадій Аверченко - «король сміху», як називали його сучасники, - володів дивовижною здатністю відтворювати абсурдність життя російського обивателя, з легкістю винаходячи дотепні сюжети та створюючи масу смішних положень, діалогів і імпровізацій. Гумор Аверченко здатний викликати посмішку на вустах навіть самого серйозного читача. До книги увійшли розповіді, відносяться до різних періодів творчості письменника, цикл «Про маленьких - для великих», повість «Експедиція в Західну Європу сатириконцев ...», а також його останній твір - роман «Жарт мецената».

обмінні курси
Малькольм Бредбері
Пригоди нудного англійського філолога у вигаданій країні Східної Європи здатні довести до відчайдушного реготу!

Щоденник місіс Фрай
Една Фрай
Една Фрай, вірна дружина національного надбання Британії, мати його п'ятьох, шістьох, а то і сімох дітей, допускає нас в ексклюзивному порядку в таємне життя Стівена Фрая - бабія, мийники вікон, гультяїв і палкого шанувальника кебабів під караоке. Щоденник вмістив рік життя цієї простодушної дружини знаменитості, з нього ви дізнаєтеся всю правду, яку довгі роки приховував Стівен Фрай, всі деталі йогоскандальних нічних утіх, жахливі подробиці його огидного характеру. А ще мила Една дасть вельми корисні поради, як приборкувати чоловіка і дітей, а також поділитися 100 і 1 секретним рецептом прекрасних страв з консервованого м'яса. Це, безумовно, самий сміливий, самий відвертий, самий несамовитий і, звичайно, самий секретний особистий щоденник. Адже недарма на твіттер-блог, якому ця велика жінка перевіряє свої таємниці, підписано понад 3 000 000 чоловік.

Артеміс Фаул
Йон Колфер
Артеміс Фаул ... Хто він такий? Заглянути йому всередину, щоб відповісти на це питання, намагалися багато, і ні у кого нічого не вийшло. А причиною тому - незвичайний розум Артеміс, клацали будь-які завдання як горішки. Кращий спосіб намалювати достовірний портрет Артеміс Фаул - це розповісти про його першому злочинному досвіді, тим більше, що історія цієї авантюри отримала нині достатню розголосу. Пропонований нижче звіт складений на підставі особистих бесід з учасниками подій, вони ж - потерпілі, і уважний читач, безсумнівно, помітить, що змусити їх розв'язати мови було справою дуже нелегкою. Історія ця трапилася кілька років тому, на зорі двадцять першого століття, і почалася вона з того, що Артеміс Фаул розробити витончений план, який повинен був повернути його сімейства колишню славу. План, здатний увергнути планету в жахливу війну, план, здатний знищити цілі цивілізації. У той час Артеміс Фаул було всього дванадцять ...

Собаче серце
Михайло Булгаков
Повість "Собаче серце" - одне з найбільш відомих і пам'ятних творів у творчості Михайла Булгакова. З неповторним сарказмом і гумором Булгаков описав небувалий ризикований експеримент професора Преображенського з перетворення собаки в людину, створивши чудову пародію на парадоксальну ситуацію Радянської Росії 30х років. Жорстокий досвід з виведення нової «породи» людей показує, що не можна безкарно експериментувати з природою і міняти Божий Промисел на догоду політичним цілям. Дітища подібних експериментів здатні знищити своїх творців. Повість була двічі екранізована: італійцем Альберто Латтуада і Володимиром Бортко. Російська екранізація була удостоєна численних премій і отримала високі оцінки глядачів.

Записки нареченої програміста
Алекс Екслер
"Записки нареченої програміста". Легенда і культ вітчизняної Мережі. Інтернет-бестселер, в нашій країні граючи побив за популярністю "Wasp Factory" Йена Бенкса. Як приборкати дивне створіння на ім'я "комп'ютерник", за вуха дотягнути його до вівтаря - і при цьому не звихнутися? Дівчата! Не намагайтеся повторити це вдома!

Немає коментарів:

Дописати коментар