пʼятницю, 10 липня 2020 р.

Легенда про шоколад
Кетцалькоатль Його визнали майя як Бог мудрості. Легенда свідчить, що одного дня він зійшов з толтеками, подарувавши їм деякі подарунки: наприклад, він зробив їх власниками квасолі, кукурудзи та юки, давши їм можливість, що їм ніколи не бракує їжі.
Завдяки цьому їм вдалося провести час навчання, ставши чудовими і чудовими скульпторами, ремісниками і архітекторами. Незабаром після цього, як знак своєї любові до толтеків, він вирішив дати їм рослину, яку Кетцалькоатль раніше викрав у своїх братів.
Він взяв кущ з червоними листами і посадив його на полях тули. Отже, вона попросила Сочікетзала прикрасити її своїми квітами і Тлалоком, щоб годувати її своїм дощем.
З плином часу кущ рос і почав приносити плоди. Так він навчав його збирати їх, тости їх, подрібнювати і бити їх водою в джикарах. Так вони отримали Шоколад, дивовижно чарівний напій, яким могли насолоджуватися тільки дворяни, священики і боги.
Але люди почали вживати цей багатий напій, перетворюючи толтеки в мудрих художників і будівельників, завдяки стимулюючим і відновним якостям шоколаду. Це викликало заздрість і лють богів.
Одного дня один з богів маскувався як купець і запропонував Кецалькоатлу напій, що називається тлачіхуітлі, з яким він обіцяв забути про свої проблеми і смуток. Бог випився глибоко і швидко, і відчув стільки ганьби і сорому перед своїми братами, що він вирішив залишити назавжди.
Але, безпосередньо перед від'їздом, він помітив, що всі рослини какао висохли. Саме тоді, коли він кинув останнє насіння какао в Neonalco (сучасний Табаско), вони

нарешті процвітали під його рукою і дійшли до наших днів.

Немає коментарів:

Дописати коментар