четвер, 7 травня 2020 р.

Карантин не означає нудьгу:
5 способів зайняти дітей вдома
1. Домашній квест
Діти обожнюють знаходити приховані предмети, особливо, якщо в кінці гри на них чекає приз. Звісно, для організації квесту вам доведеться витратити трохи часу на підготовку, зате в результаті діти матимуть цікаве й захоплююче заняття! Напишіть декілька записок з підказками і розкладіть їх у різних приміщеннях – ховати листочки можна не тільки в кімнатах, а й у кухні, ванній та коморі. Найпершу записку покладіть у місце, де її можна легко знайти, а далі хай діти рухаються від підказки до підказки, доки не дістануться до головного призу. Нагородою можуть бути солодощі або той же телефон (звичайно, з чітко встановленим вами лімітом часу для гри).
2. Книжка з наліпками або розмальовка
Хто з дітей відмовиться від гри з наліпками? Мабуть, таких і не знайдеться. Тому придбайте велику книжку зі стікерами і дозвольте малюкам відірватися на повну! Щоправда, ця розвага більше підійде для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку, зате для їхніх батьків вона може вивільнити годину часу.
Не гірше спрацює і розмальовка, тим більше що зараз їх випускають на будь-який смак, будь-якої складності і для різного віку. Головною умовою для отримання задоволення від такої творчості є наявність якісних загострених олівців різних кольорів. І хто знає, може разом з дітьми і ви втягнетеся у це заспокійливе заняття? Дуже корисно після читання деяких новин на карантині!

3. Кулінарні експерименти
Дозвольте дитині самій обрати рецепт якоїсь не складної в приготуванні страви або десерту (інтернет вам в поміч). Підготуйте всі необхідні інгредієнти, і нехай дитина самостійно (але під вашим контролем) приготує щось смачненьке. Не забудьте потім похвалити свого кухара, навіть якщо результат не виправдає ваших сподівань!
4. Домашній фотоархів
На наших телефонах та комп’ютерах, зазвичай, накопичується чимало сімейних фотографій, які нам ніколи посортувати та розібрати. Доручіть цю важливу і потрібну справу своїм дітям! Виділіть місце на диску та покажіть, як створювати окремі папки-фотоальбоми. Нехай діти посортують фотографії за подіями або за датами, відберуть найкращі фото і видалять всі ті мільйони практично однакових кадрів, які є в кожному гаджеті. І дітям розвага, і для сім’ї користь!
Важливо: щоб уникнути випадкового знищення важливих фото, попередньо рекомендуємо зробити резервні копії і зберегти їх в окремій папці.

5. Онлайн-навчання
Для тих, хто бажає провести три тижні карантину з користю, є чудові можливості навчатися вдома. Зокрема, освітня платформа Prometheus пропонує вчителям, батькам, школярам та студентам використовувати більш ніж 100 безкоштовних онлайн-курсів для ефективного дистанційного навчання! Ви можете обрати курси, які готуватимуть школярів до ЗНО з різних предметів, онлайн-курси з вивчення англійської мови, дуже затребувані зараз курси IT-спрямування та ще багато інших варіантів. Це справді хороша можливість для розвитку дитини, та й для себе ви зможете знати багато цікавого.
Звісно, існує ще багато способів розважити дітей на карантині: читання улюблених книжок, перегляд дитячих фільмів, прогулянки на свіжому повітрі (звісно, не в місцях скупчення людей). Зовсім трішки зусиль та креативності – і нудьга у вашому домі так і не з’виться! Проводьте час із користю і будьте здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар