четвер, 25 червня 2020 р.


Чимало поціновувачів гостросюжетної літератури люблять книги цього жанру за несподівані повороти сюжету. Однак, читаючи книги, ми не втомлюємося відзначати, що багато з них передають і інші яскраві художні особливості, коли сюжет вражає не лише своєю несподіваністю, а і приголомшливим закінченням, яке неможливо розгадати відразу.

Книги-трилери з несподіваним кінцем

Осина фабрика.jpgУ романі Ієна Бенкса “Осина фабрика” поціновувачі гостросюжетних трилерів можуть насолоджуватись винятковими формами англійського постмодернізму та готики. Ця жахаюча і моторошна книга від особи маніяка, котра сплітається навколо життя двох братів: шістнадцятирічного хлопця Френка, який ніколи не розлучається із загадковим циферблатом під назвою Осина Фабрика, завдяки котрому може пророкувати смерть комах, та його брата Френка, який нещодавно потрапив у психіатричну лікарню і понад усе хоче опинитися на волі.
У світлі камер.jpgАмериканський трилер “У світлі камер” від невідомої досі українському читачеві авторки Крістіни Ковак – це краща книга жахів, які можуть ховатись по той бік від телевізійної камери. Сюжет твору розгортається навколо Вірджинії Найтлі — телевізійної продюсерки, котра несподівано взялась за розслідування справи про зниклу адвокатку. Завдяки феноменальній пам’яті, вона згадує, що бачила її в одному із сюжетів новин. Щодалі вона заглиблюється у розкриття цієї справи, то випливає все більше деталей, які вказують на те, що небезпеки можна чекати на кожному кроці.
Пастка для різника.jpgКнига про серійного вбивцю на реальних подіях “Пастка для різника” від автора Юрія Даценка.
1888 рік у Лондоні видався надто небезпечним. Небезпечний незнайомець, якого в народі назвали Джеком Різником, не вперше вбиває жінок легкої поведінки, і кожного разу знаходить спосіб вислизнути із рук поліції. Через декілька років у Проскурові молодий лікар-хірург Яків Ровнєр мимоволі долучається до розслідування вбивства дівчини-повії. Куди воно його приведе? Що означає таємничий напис, знайдений на цеглі поблизу тіла наступної жертви? Поміркувавши, Яків знаходить підстави стверджувати, що і в подільській провінції злочини скоює сам Джек Різник…
Американський вбивця.jpgСуто американська книга жахів під назвою “Американський вбивця”. Молодий студент і здібний атлет на ім'я Мітч Рапп зовсім не очікував, що в його житті може трапитись така трагедія. Терористи захопили невинних жителів американського містечка і вбили понад 270 людей. Тієї ж ночі загинула і дівчина Раппа. Його життя умить втратило всі попередні форми і в нього залишилось лише невимовне бажання помсти.
Тенета війни.jpgНова книжка від молодого українського автора Павла Дерев'янка самою назвою дає зрозуміти, що так просто, не дочитавши книжку до останньої сторінки, читач звідти не вибереться. «Тенета війни» — продовження історії про козаків-характерників. Події відбуваються у 1852 року, а світ, хоч і є фентезійним, проте дуже нагадує реальну історію України. Спроба створити новий міф української історії? Чи можна порівняти Павла Дерев'янка з автором «Відьмака» Анджеєм Сапковським? Дізнавайтесь, щойно виплутаєтесь з «Тенетів війни»!
Читайте також:

Немає коментарів:

Дописати коментар