вівторок, 16 червня 2020 р.

17 книг, після прочитання яких хочеться жити

Подобається?




 
Здається, немає такої людини, яка б не розчаровувався в життя. У такі моменти все речі навколо бачаться нам виключно в сірих тонах, все яскраві фарби і емоції тьмяніють і вицвітають. Кого-то рятують друзі, кого-то сім’я, а кого-то улюблена робота.
Ми ж представляємо вам книги, після прочитання яких хочеться жити, після яких в життя неодмінно повернуться колишні фарби. Читайте із задоволенням!

Рей Бредбері «Лід і полум’я»

Це невелика повість, в якій створюється унікальний фантастичний світ. І в цьому ж світі людині відведено всього вісім життів. А все через аномальні умови проживання: вдень – невблаганна спека, вночі – нестерпний холод.
Однак і за цей час люди встигають прожити насичене і яскраве життя, повну найрізноманітніших подій. Адже варто тільки захотіти і почати діяти.

Абдель Селла «Ти змінив моє життя»

Саме ця книга лягла в основу відомого французького фільму «1 + 1» або «Недоторкані». Вона оповідає про долю двох людей, які зуміли змінити один одного: про багатого аристократа, який волею долі став інвалідом, прикутим до крісла, і емігранта, який не мав роботи.
Ця книга про неймовірну дружбу, здатної повернути смак до життя і перевернути його з ніг на голову.

Фенні Флегг «Стоячи під веселкою»

Цей твір про маленьке містечко, де всі жителі знають один про одного все. Мало того, це місто відоме і по всій країні, оскільки завідуюча міським радіо жінка щодня розповідає про нього і його дивовижне життя своїм чудовим, радісним голосом.
Через цілий каскад людських характерів і їх непростих доль автор показує, що навіть в буденності і рутині можна знайти причини для радості і щастя.

Кен Кізі «Пісня моряка»

Приготуйтеся зануритися в льодовий світ Аляски. Він наповнений похмурістю, холодною суворістю, морем і людськими долями, які навряд чи залишать вас байдужими.
Ви неодмінно підніметеся до яскравого життя і сліпучого світла, але спочатку для цього доведеться пройти через гротескний світ, сповнений жовчного сарказму і сердитого гумору.

Елінор Портер «Полліанна»

Повністю занурившись в рутинний побут, дуже складно бачити хоч якусь радість в житті. Однак можна. Саме це і показує головна героїня книги – Полліанна. Ця дівчинка живе «грою в радість», чим перевертає життя багатьох людей в своєму містечку. Вона відкриває їхні серця на зустріч щастю і радості.
Ця книга вчить, що всім нам треба якомога частіше в житті користуватися «грою в радість» і тоді нам не знадобляться ніякі антидепресанти.

Рей Бредбері «Ліки від меланхолії»

Юна дівчина Камілла повільно втрачає всі свої життєві сили і згасає прямо на очах. Жоден лікар не може поставити їй точний діагноз і нарешті пояснити, як допомогти бідній дівчині. Зневірена родина вирішує поставити ліжко з хворою на вулиці і просити поради у всіх перехожих. Одна таємнича циганка знаходить назву хвороби Камілли – меланхолія.
Ця книга про те, що кращі ліки від будь-якої недуги – звичайно ж, любов…

Горан Петрович «Aтлас, складений небом»

Нестандартний і незвичайний твір сербського письменника-постмодерніста. У ньому борються добро і зло, а про серйозні і глибокі речі йдеться через фантазію і казку.
Це свого роду протест проти невеселої і нудної буденності світу.

Денні Уоллес «Людина-так»

Головний герой звик у всьому відмовляти своїм друзям і товаришам по роботі. Більш того, він завжди відмовляв самому собі. Але одна фраза, сказана незнайомцем в автобусі змінює все його життя. «Частіше говори” Так”.
Ця історія про те, як одне-єдине слово може повністю перевернути життя.

Джоанн Харріс «П’ять четвертинок апельсина»

Що робити, якщо в спадок від матері дістався тільки альбом, в якому записані її кулінарні рецепти? При тому, що іншим дітям в руки перейшли значно більші багатства. Звичайно ж вивчати його, і дуже докладно!
Адже проста, на перший погляд, дрібничка може відкрити двері в минуле, може дати ключ до його загадок і таємниць.

Наріне Абгарян «Манюня»

Розповідь про двох подружок Манюню і Нару і їхніх родичів, про пригоди, наповнені радістю. Гумор, щастя і світло з минулого – ось ключові характеристики цього твору.
Ця книга дозволить вам ненадовго повернутися в дитинство і знову відчути все його тепло, красу і безтурботність.

Девід Мітчелл «Хмарний атлас»

Шість різних людей, шість несхожих історій, лише одна спільна риса – однакова родима пляма. У романі знайдеться місце фатальній випадковості, зустрічі долі, добра і зла, героїзму і зради.
І в підсумку виходить авторське міркування про людство, його майбутнє. А також про те, яка ж все-таки сутність самих людей.

Террі Пратчетт «Народ, або Колись ми були дельфінами»

Це історія про двох підлітків Мау і Дафне, що стали одними з небагатьох, хто пережив катастрофу. Вони разом з іншими живуть на острові, названому Нацією.
Ця книга про підлітків, про їхнє дорослішання.В ній закладено глибокий зміст, який буде корисний і багатьом дорослим. Вона вчить, що кожен повинен у щось вірити, щоб жити.

Ерленд Лу «Наївно. супер»

По суті ця книга про кризу середнього віку. У центрі подій – життя тридцятирічного чоловіка, описана не без іронії і певного шарму і чарівності. Але за цим гумором і простотою криються глибші речі.
Письменник дуже проникливий: кожна деталь, кожен фрагмент описаний так точно, розумно і майстерно, що неодмінно захоплює всю увагу.

Дженні Даунхем «Поки я жива»

Головна героїня – шістнадцятирічна дівчина, яка хоче жити тут і зараз, яка так багато хоче спробувати в цьому житті. Тому вона пише цілий список бажань, які тут же береться здійснювати. Деякі пункти з її списку сумнівні і не цілком безневинні. Але ж вона і в цілому не схожа на інших.
Вона прагне виконати всі якомога швидше, адже можливо, що потім часу у неї не буде …

Ерленд Лу «Мулей»

Юлія – ​​вісімнадцятирічна дівчина, батьки якої загинули в авіакатастрофі. Тепер вона одна живе в своєму будинку в Осло, грає в аматорському театрі. Юля дуже важко переносить цю подію…
І тепер вона вирішує подорожувати по земній кулі. Її чекають світові столиці, а також крісло пілота справжнього літака.

Річард Бах «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон»

Бах – відомий американський письменник, льотчик, нащадок композитора І. С. Баха. Він є автором багатьох книг, але вже вище названої філософської казки було б достатньо для того, щоб Р. Бах увійшов в “Зал Слави” всесвітньої літератури. Покоління читачів змінюють один одного, але «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон» щорічно входить в топ-10 найбільш популярних світових книг.
Твір за структурою нагадує біблію зі своїми апостолами і месією. Компактний обсяг і прямолінійні метафори перетворюють книгу в кишеньковий посібник про те, як йти за своєю мрією, не відволікатися на порожнє і зайве. Комусь цей твір допоміг більше, ніж будь-яка книга по мотивації.

Анна Гавальда, «35 кіло надії»

Кожна хвилина, проведена Грегорі в школі, здається йому тортурами. Він відчуває себе щасливим, тільки коли у нього з’являється можливість повозитися з інструментами. Дідусь переконує хлопця вступити в технічний коледж.
Але щоб потрапити туди, потрібно пройти відбір. Хлопчик пише по-дитячому безпосередній, наївний, трохи смішний та зворушливий лист з проханням прийняти його в цей коледж. Що з цього вийде? Чи вдасться Грегорі здійснити свою мрію і виправдати очікування діда?

Немає коментарів:

Дописати коментар