середу, 24 червня 2020 р.


Книги українською, що вийшли у світ всупереч карантину

Без хороших книг світ не може жити навіть в час карантину. Тому ми поспішаємо поділитися добіркою неймовірної літератури. Бо дізнатися, які нові книги видали українською, мабуть, особливо цікаво. Правда? Ловіть новинки від наших видавництвТут зібрались автори зі світовим визнанням.

Сергій Жадан «Хлібне перемир’я», MERIDIAN CZERNOWITZ

Зміст статті [Показати]
Жадан книги
Сергій Жадан – справжній майстер говорити про складні речі простими словами. У своєму новому творі – п’єсі «Хлібне перемир’я» – він торкається наболілої теми війни на Донбасі. 
П’єса написана простою живою мовою, часом навіть з нецензурною лексикою. Тож поринути в реалії буремного Сходу читачеві буде дуже легко.  
Два вже дорослі брати – Толік та Антон – втрачають свою матір, і мають чималий клопіт з похованням, через зруйнований сепаратистами міст. В домі померлої господині збирається кілька людей: сусіди, плакальниці, однокласник. Репліки персонажів вистрілюють, немов кулеметні черги. І ось, перед читачем простягається ціла вервиця вічно актуальних проблем: жаль за змарнованим минулим, біль від втрат, недовіра до найближчих людей, непрості стосунки батьків і дітей. 
Життя не може дати жодних гарантій, особливо у воєнний час. Та єдине, чого прагнуть наші герої – бути почутими.

Стівен Кінг «Інститут», КЛУБ СІМЕЙНОГО ДОЗВІЛЛЯ

От чиї книги українською читають найбільше, то це, мабуть, Стівена Кінга.
Тим паче, що невгамовний письменник продовжує тішити нас своїми новинками. Цієї весни українською мовою видано його роман «Інститут». 
Стівен Кінг українською
Однієї червневої ночі, в околицях Міннеаполіса відбувається справжнє страхіття. Батьків дванадцятилітнього Люка Елліса вбивають невідомі злочинці, а самого хлопчика викрадають і поміщають в якусь дивну установу. Пізніше Люк з’ясовує, що тут тримають дітей з телепатичними здібностями й проводять над ними жорстокі експерименти.
Хлопчик знайомиться з іншими юними заручниками та дізнається, що все більше дітей безслідно зникають в зловісній Задній частині «Інституту». Очевидно, тут на кожного чекає таке майбутнє. Проте Люк не збирається здаватись і починає розмірковувати над планом втечі.

Еррі Де Лука «Неприкрита природа», ВИДАВНИЦТВО АНЕТТИ АНТОНЕНКО

де Лука книги
«Неприкрита природа» – філософський роман сучасного італійського письменника Еррі Де Луки. 
В центрі сюжету – талановитий майстер, якому доручають реставрацію загадкової статуї розп’яття. Скульптора чекає довга клопітка праця, в процесі якої він не лише розкриватиме таємниці древньої святині, а й неочікувано пізнаватиме самого себе. 
Справжнім Гольфстрімом твору є авторський погляд на явища мистецтва, релігії, кохання, творчості та самого життя. Ця книга наповнена непростими філософськими роздумами, де вчуваються цінності іноземної культури, естетикою світу й людського тіла.
Цікаво, що оповідь в романі ведеться від першої особи, тому складається враження, ніби читаєш секретний щоденник одержимого митця. Закладаємось, ви ніколи не вживали слово «природа», як він робить це на сторінці 26 🙂

Агарон Аппельфельд «Квіти пітьми», КНИГИ-XXI

Дістали банальні історії кохання? Тоді вам потрібні «Квіти пітьми». Це роман-притча від ізраїльського письменника Агарона Аппельфельда, що виріс на нашій Буковині. До речі, його книги українською звучать дуже цікаво.
Тож перед нами – яскрава претензійна історія про виживання та вимушене дорослішання, про перше чисте кохання, вірність та людську самопожертву.
квіти пітьми українською
Книга розповідає про єврейського хлопчика, який опинився в гострих пазурах Голокосту, та його відважну рятівницю. Чернівці в час Другої світової війни. Євреї віддають своїх дітей в українські сім’ї, аби врятувати їх від наглої смерті. Така ж доля спіткала й 11-річного Гуго, життя якого мати довіряє своїй шкільній подрузі Мар’яні. Все було б нормально, якби не одна цікава деталь – Мар’яна повія. 

Дорж Бату «Моцарт 2.0», ВИДАВНИЦТВО СТАРОГО ЛЕВА

нові книги українською
Якби поважний джентльмен з XVIII століття опинився в сучасному Нью-Йорку, як гадаєте, щоб він робив? Автор бестселерів – Дорж Бату знає точну відповідь. 
Підозрюємо, що нова версія Моцарта вам шалено сподобається. Тим паче, що саме такі книги українською читати – одне задоволення.
У новому пригодницькому романі «Моцарт 2.0» він переносить геніального композитора (ну ви зрозуміли, Моцарта) в наш час. В американському мегаполісі його зачудовує геть усе: метро, криклива міська метушня, одяг, звички й манери нових людей, та навіть вбиральні. А ще Моцарт з подивом виявляє, що сучасний рояль значно відрізняється від знайомого йому клавікорда. Та генія-віртуоза це не зупинить – його любов до музики занадто сильна.
Автор майстерно переплітає вигадку та реальні цікавинки з біографії відомого композитора, а також несподівано додає до сюжету елементи детективу  й філософські роздуми про вічне.

Едґар Аллан По «Повне зібрання прозових творів. Том 1», ВИДАВНИЦТВО ЖУПАНСЬКОГО

Жанри детективу і горору просто неможливо уявити без містичної постаті Едґара Аллана По. У своїх книгах цей вусань описує загадкові та незвичайні сюжети, створює романтично-трагічні настрої, та відкриває перед читачами завісу в потойбіччя.
Справжня по-спині-мурахова збірка!
Едгар По повне зібрання творів
Цієї весни Видавництво Жупанського випустило у світ перший том прози цього славнозвісного автора. До неї увійшли твори, написані в 1832-38 рр. Серед них перша ластівка горору – оповідання «Метценґерштейн», класичні «Рукопис, знайдений у пляшці», «Береніка» і «Король Чума», а також найтаємничіше творіння містера По – роман «Оповідь Артура Гордона Піма з Нантакета». І це ще не повний перелік. 

Чарлі Донлі «Не вір у це», КНИГОЛАВ

Чарлі Донлі українською
Отримуєте захоплення від заплутаних історій і по 10-му колу переглядаєте «Шерлока»? Тоді наступна книга саме для вас.
Головна героїня роману «Не вір у це» – телевізійна продюсерка Сідні Раян. Разом зі знімальною групою вона відправляється в райські Кариби, аби відзняти документальний фільм про вбивство 10-річної давнини. Чи справді юна Грейс Сіболд вбила свого нареченого прямісінько під час романтичної відпустки? А чи просто стала жертвою жахливої поліційної помилки?
Продюсерка з головою поринає у подробиці одіозної справи, щоб нарешті докопатися до правди. 
Структура роману дуже цікава: спочатку ми стаємо свідками інтерв’ю з героями цієї моторошної історії, а потім поринаємо у текстову версію епізоду справжнього документального фільму.
До слова, над експертною вичиткою українського перекладу книги працювала відома телеведуча Марічка Падалко.

Пітер Померанцев «Це не пропаганда», YAKABOO PUBLISHING

Пітер Померанцев – видатний британський журналіст, письменник та спеціаліст з пропаганди.
У своїй новій книзі «Це не пропаганда» він нещадно викриває реальний сенс соціальних медіа та знайомить нас з величезною індустрією маніпулювання людськими думками та рішеннями.
померанцев
Аби зібрати всі ґрунтовні відомості про сучасну інформаційну війну, Померанцев відправляється до низки країн: в Росію, Великобританію, США, Філіппіни та Мексику. І на основі цих спостережень створює для нас справжню енциклопедію про старі й нові інструменти залякування та брехні. Про популістів, хакерів, ботів та майстрів фейкових новин. А також про інформаційний голод XX століття на противагу сучасному інформаційному перенасиченню. 
Обережно! Ця книга не пошкодує жодну з ваших ілюзій.

Оксана Забужко «Планета Полин», КОМОРА

українські видання
Оксану Забужко заслужено вважають однією з найяскравіших постатей сучасної української літератури. У своїй творчості вона підіймає важливі соціально-політичні питання нашої країни, беручи до уваги, при цьому, ще й проблеми кожної особистості окремо.
«Планета Полин» – це збірка найважливіших есеїв талановитої авторки, що їх було створено за останні 20 років.
Перед нами проносяться доленосні події, виростають знакові постаті, які, на думку Забужко, вплинули на розвиток сучасної кризи гуманізму. 
Проте не все так погано (надто вже весела обкладинка книги). Завдяки цим численним неоднозначним героям та майстерним підказкам письменниці нам належить віднайти у всій цій історії нові життєствердні сенси.
Книга – must have для всіх свідомих, небайдужих громадян.

Геміш Маккензі «На шаленій швидкості», КМ-БУКС

Хто ж не знає Ілона Маска? Трудолюбивого красунчика, на плечах якого тримаються декілька найпрогресивніших компаній сучасності. Серед них – нічний кошмар нафтових магнатів – компанія «Tesla», яка виробляє найкрутіші електромобілі у світі.
У 2018 році Маск презентував автомобіль Tesla Model 3 для масового ринку, чим революційно змінив хід розвитку всієї автоіндустрії. В чому секрет цього грандіозного успіху?
книги про Ілона Маска
Це історія про винахідливість, наполегливість та сміливість, яку переконливо розповідає колишній експерт з комунікацій в «Tesla» Геміш Маккензі. Тож можете не сумніватися в її правдивості.
Для кого ця книга? Для прихильників великого Маска, автолюбителів, підприємців і стартаперів, а також для всіх, хто глибоко цікавиться змінами в автомобільній та енергетичній промисловості.
Головне зображення (the main picture) – Christin Hume

Немає коментарів:

Дописати коментар