четвер, 11 червня 2020 р.

#Читайте_з_нами_українське
Андрій Курков — сучасний український письменник і один з найбільш цікавих і прославлених діячів сучасного українського літературного процесу. Всі книги Андрія Куркова відрізняються яскравими персонажами і поглинаючими, захоплюючими сюжетами. За сценаріями цього письменника створено вісім кінофільмів, а в 2014 році він був нагороджений Орденом Почесного легіону Франції. Купити книги Андрія Куркова варто всім поціновувачам якісної сучасної літератури. Його твори перекладені на 36 мов світу.
Займатися літературою Андрій почав ще в старших класах школи, але перший по-справжньому серйозний досвід на літературній ниві отримав у 1988 році під час роботи над сценарієм до фільму «Поляна казок». Перший художній роман «Не приведи мене в Кенгаракс» побачив світ у 1991 році. В цілому ж автор створив понад 20 художніх творів. Найвідоміша книга Куркова — «Пікнік на льоду» —розійшлася в Україні накладом понад 150 тисяч примірників, була переведена на п'ять мов світу і після своєї публікації потрапила в десятку найцікавіших європейських бестселерів.
Читачі у відгуках про книги Андрія Куркова відзначають захоплюючий сюжет, приємний склад і сучасні, добре знайомі реалії. Завдяки цьому створюється враження, ніби персонажі його книг дійсно живуть серед нас, і ми навіть періодично зустрічаємо їх на вулиці або в метро.
Серед інших популярних книг письменника варто відзначити твори «Добрий ангел смерті», «Географія одиночного пострілу», «Остання любов президента», «Нічний молочник» і «Садівник з Очакова».

Андрій Курков повідомив, що його роман «Шенгенська історія» отримав премію у Франції. Про це письменник написав на своїй сторінці у Facebook.
«Щойно повідомили приємну новину – роман «Шенгенська історія» отримав Премію французських ліцеїв у Європі за кращий роман», – написав А. Курков.

Ірина Капуста






Немає коментарів:

Дописати коментар