пʼятницю, 12 червня 2020 р.

12 червня – Всесвітній день боротьби з дитячою працею.

Цей день був встановлений рішенням Міжнародної організації праці (МОП). Ідея внести в календар нову дату з’явилася в 1997 році після проведення заходів, присвячених боротьбі з найгіршими формами дитячої праці.

Цей день має привернути уваги громадськості до проблем дитячої праці та необхідності здійснення заходів щодо її ліквідації.

У нашій державі праця неповнолітніх має свою специфіку. Відповідно до чинного законодавства України прийняття на роботу осіб молодше 16 років не допускається (як виняток, за наявності згоди одного із батьків, можуть прийматися неповнолітні, які досягли 15 років). Якщо особа, молодша 16-річного віку вже мала досвід працевлаштування і була звільнена через скорочення чисельності штату, вона може звернутися в службу зайнятості по допомогу в працевлаштуванні.

Підлітки до 16 років можуть працювати у вільний від навчання час, при цьому робота повинна бути легкою та не завдавати шкоди здоров’ю неповнолітнього.

Довідково.

За даними ООН, сьогодні у світі понад 218 мільйонів дітей віком від 5 до 17 років змушені працювати, 152 мільйони є жертвами сучасного рабства, а 73 мільйони з них зайняті небезпечною працею.










Немає коментарів:

Дописати коментар