четвер, 30 липня 2020 р.

Історії геніїв, мрійників та оптимістів: 10 книжок із дуже довгою назвою

Коли життя підкидає чергові випробування і все летить шкереберть, головне пам’ятати  будь-які складнощі можна подолати, якщо вірити у себе і краще майбутнє. До літнього бінго ми зібрали десять книжок, які, попри їхню довгу назву, ви прочитаєте на одному подиху. 

Лулу Майо «За кожною видатною жінкою стоїть видатна котяча особистість»

Усі сильні жінки мають маленькі слабкості. А іноді не такі й маленькі. Бо коти, а саме про них ідеться у книжці, можуть бути більшими за деяких собак.
Лулу Майо розповідає про роль домашніх улюбленців у житті видатних жінок. Вони керували країнами, здійснювали наукові відкриття та знімались у кіно, а вдома на них чекали пухнастики. Ви познайомитесь із котами Одрі Хепберн, Рози Люксембург, Туве Янсон та інших не менш відомих жінок. І можливо, навчитесь деяким котячим мудрощам. Звісно, якщо ці поважні істоти вам дозволять.

Скарлетт Кертіс «Феміністки не носять рожевого та інші вигадки»

У цій книжці відомі жінки діляться своїми думками про фемінізм. Здавалося б, скільки можна про це говорити? Куди не подивись  усюди нас переслідує це «страшне» слово. І що ще тим феміністкам потрібно? Чого їм не вистачає? 
«Феміністки не носять рожевого»  не лише про розвиток фемінізму чи певні стереотипи. Вона про те, як воно — бути жінкою, жити, вчитись, працювати, досягати висот там, де «вам зовсім не місце». І про те, як боротись усе життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар