середу, 1 липня 2020 р.

ЯКЩО ВАС НЕМАЄ В ІНТЕРНЕТІ, ЗНАЧИТЬ ВАС НЕ ІСНУЄ (БІЛЛ ГЕЙТС)

Сьогодні у світі відзначається День соціальних мереж. Обговорювати потрібність і важливість соціальних мереж у 2020 році запізно. Вони набули великої популярності й з кожним днем все більше й більше читачів масово стають віртуальними користувачами, особливо це проявилось під час карантину. Соціальні мережі для бібліотек є однією з найголовніших можливостей реклами своєї діяльності та послуг. Крім того, соціальні мережі – це найменш затратний вид піару та найбільш зручний. Для  ефективного використання можливостей соціальних мереж у власній медіа діяльності, бібліотекарям потрібно:
📎визначити для себе найбільш оптимальну соціальну мережу орієнтуючись на своїх користувачів (тобто в якій соцмережі зосереджена найбільша кількість як стаціонарних так і потенційних відвідувачів бібліотеки);
📎зорієнтуватись в можливостях, які відкривають перед бібліотекою сучасні соціальні мережі;
📎 володіти мережевим етикетом;
навчитись якісно піарити свою сторінку у мережі та здобути прихильників.
З нагоди свята ловіть підбірку з 7 найпопулярніших платформ соціальних медіа
 Instagram - одна з найпопулярніших платформ соціальних медіа для підлітків та молодих людей. Вміст, який найкраще працює в Instagram: Прекрасна фотографія, приголомшливі візуальні зображення, унікальний дизайн, відео у стилі селфі, яке говорить безпосередньо вашій аудиторії та згуртована тема вашого вмісту, допоможуть вам виділитися в Instagram. Вам слід надати пріоритет Instagram, якщо: Ваша цільова аудиторія не досягла 40 років.
YouTube, на сьогодні вважається другою найпопулярнішою пошуковою системою у світі.  Вміст, який найкраще працює на YouTube: лише відео! Залежно від вашого типу бізнесу та того, хто ваша аудиторія, відеоконтент довгострокової та короткої форми може дуже добре працювати на цій платформі. Ви повинні надавати пріоритет YouTube, якщо: Ваша аудиторія не досягла 50-річного віку та споживає відеовміст як засіб освіти або розваги.
Facebook маючи майже 2,5 мільярда користувачів щомісяця, один з найбільш популярних соціальних медіа у світі. Зміст, який найкраще працює у Facebook: короткі відео, привабливі зображення та заголовки, що привертають увагу. Інтерактивний контент та початкові розмови для груп Facebook - це шлях. Розгляньте прямі трансляції та опитування. Вам слід надати пріоритет у Facebook, якщо: Ви хочете охопити аудиторію дорослих та мати привабливий візуальний (або відео) вміст, який може привернути їхню увагу, викликати негайну емоційну реакцію та змусити їх поділитися зі своїми друзями. Або якщо ви хочете простий спосіб створити інтернет-спільноту навколо теми.

Twitter - став дуже популярним засобом для публікування останніх новин та безпосереднього спілкування зі своїми користувачами в режимі реального часу. Відео та зображення, як правило, найкраще виділяються, але чітко написаний твіт все ще творить чудеса, особливо якщо ви твітите на модні теми та особливо дотепні. Вам слід надати пріоритет у Twitter, якщо: Ваша аудиторія віком від 30 до 60 років. 
TikTok цьому новому малюкові менш ніж два роки, але він отримав понад 1 мільярд завантажень своєї відео-програми за перший рік роботи. Більшість аудиторії зосереджена серед осіб віком від 16 до 24 років. Вміст, який найкраще працює в TikTok: розважальний, цікавий, комедійний та інколи безглуздий відеоконтент короткої форми, як правило, налаштовується на тон популярних пісень. Подумайте про веселий, привабливий вміст музичного відео. Вам слід надати пріоритет TikTok, якщо: Ви хочете охопити (і розважити) молоду аудиторію кумедним відео-контентом, який часто не має прямого зв’язку з вашими послугами.
Pinterest став дуже популярним інструментом соціальних закладок для збереження ідей та пошуку творчого натхнення, має понад 320 мільйонів користувачів щомісяця, Ви повинні надавати пріоритет Pinterest, якщо: Ваша аудиторія складається переважно з дорослих жінок, ваш бізнес пов’язаний зі способом життя, модою, прикрасами чи саморобкою.
 Snapchat все ще залишається одним із найбільш використовуваних додатків з демографічним віком до 25 років. Більшість користувачів Snapchat часто використовують додаток, щоб ділитися оновленнями та спілкуватися з друзями та родиною через зображення, що зникають та короткі відеоповідомлення.Вміст, який найкраще працює у Snapchat: Відео розповідь. Якщо у вас є вміння створювати переконливі (зазвичай у стилі селфі) короткі відеоролики, які можуть розважати та навчати молоду аудиторію, то Snapchat - це платформа для створення ваших зв'язків із користувачами.


Немає коментарів:

Дописати коментар