четвер, 14 травня 2020 р.

Джон  Грін — американський письменник, автор книг для підлітків, відеоблогер і творець освітніх онлайн відео. Найбільш відомий своїми романами "Провина зірок", "В пошуках Аляски", "Паперові міста" та "Досить Катрін".

У 2015 році Джон Ґрін потрапив до рейтингу «Форбс» як найбільш оплачуваний автор. Його річний прибуток становить $9 млн. Екранізація роману «Провина зірок» стала лідером бокс-офісу США в день прем’єри, зібравши в американському прокаті $124 438 000.
 2006 р. — став лауреатом премії Майкла Л. Принца за дебютний роман  “У пошуках Аляски”. 2008 р. — за роман “Паперові міста” письменник отримав Премію Едгара Алана По. 2012 р. — роман ”Провина зірок” визнали найкращим бестселером за версією ”Нью-Йорк Таймс”. 2014 р. —  Ґрін потрапив до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу ”Тайм”.

  Цікаві факти з життя:
Джон великий фанат футболу і, зокрема, команди «Ліверпуль» з Англійської Прем'єр-ліги, у  його дружини на Youtube є прізвисько — "Йеті" — оскільки вона ніколи не з'являється в кадрі, на написання книги "Провина зірок" Джона Гріна підштовхнула історія дівчини на ім'я Естер Ерл. Хоча Естер не є прототипом конкретного персонажа книги, автор зазначає, що "наша дружба і радість, яку вона відчувала від цієї дружби, дуже надихали мене".

Цей американський письменник входить в число найбільш значних авторів книг для «юних дорослих» (young adult) — популярного спрямування сучасної літератури. Проблеми підлітків, їх погляди на світ, пошуки свого місця в ньому і сенсу життя складають коло авторських інтересів.

Ірина Капуста




Немає коментарів:

Дописати коментар