пʼятниця, 1 травня 2020 р.

Сьогоді виповнюється 55 років  сучасній українській письменниці, прозаїку Симоні Вілар,  працюючій в жанрах історичного любовного роману і слов'янського фентезі, книги якої неодноразово перевидаються на території Росії і України.

Від герцогині до відьми: всі книги Сімони Вілар Справжнє ім'я письменниці - Наталія Гавриленко. Народилася вона в Харкові в 1965 році, закінчила історичний факультет, а свій перший роман опублікувала тільки в 1994 році. Примітно, що химерний псевдонім спочатку був обраний на прохання видавництва, яке в той час воліло продавати романи іноземних письменників. У той же час справжнє ім'я завжди вказувалося в книгах як автора перекладу з французької мови. Через деякий час письменниця вирішила змінити псевдонім на своє дівоче прізвище, але незабаром знову до нього повернулася - все ж ім'я Симона Вілар на той час вже було досить відомим.
Першу популярність принесли дві серії історичних романів «Анна Невіль» і «Нормандська легенда». У першому історія розгортається в Англії в другій половині XV століття, а головна героїня - дочка герцога Уорвіка, яка згодом вийшла заміж за короля Англії. Події другого циклу книг відбуваються у Франції X століття і розповідають про складні взаємини дівчини Емми з Байе і жорстокого вікінга Ролло, який став засновником Нормандії. Присутні в бібліографії письменниці і книги на ближчі для українських читачів теми. Так, події роману «Чужинець» розгортаються за часів Київської Русі. А літературний цикл «Відьма» поєднує в собі історичну дійсність зі слов'янською міфологією і розповідає про дівчину з племені древлян, яка володіє магічними здібностями.










Немає коментарів:

Дописати коментар